El Regidor de Cultura Josep Gaspar presenta el programa de la Festa Major 2007

Dimecres, 26 de setembre de 2007 a les 10:44
Entre les novetats d'enguany destaquen l'espai de barraques, el bus nocturn i la col•laboració econòmica d'empreses


La Festa Major de Caldes de Montbui omplirà la vila termal d'activitat durant els dies 11, 12, 13, 14 i 15 d'octubre i durant la Capvuitada que es celebrarà els dies 19, 20 i 21 d'octubre. Des de l'Ajuntament s'ha treballat per configurar una oferta d'activitats el màxim d'atractiva possible per a tots els públics durant aquest 8 dies de la festa gran de la vila. Aquesta feina s'ha fet en col•laboració amb el teixit associatiu i cultural de Caldes de Montbui i prova d'això en són els nombrosos actes organitzats per les pròpies entitats.

 

Però a banda dels actes, actuacions i activitats, la Festa Major 2007 de Caldes de Montbui presenta novetats destacades respecte les edicions anteriors en una clara aposta de futur i amb la voluntat de fer la Festa de totes i tots i per a tothom. Aquestes novetats són les que ha destacat el Regidor de Cultura Josep Gaspar aquest dimecres en roda de premsa.

 

L'espai de barraques
A través del treball conjunt entre el teixit associatiu i cultural de la vila i el consistori, enguany ha estat possible tirar endavant una demanda històrica de les entitats: l'espai de Barraques que trobarem durant els dies de la Festa Major a l'envelat i al Parc de l'Estació i durant la Capvuitada al Parc de Can Rius. Segons ha afirmat Gaspar, "vam creure que seria interessant, ens hi hem posat a treballar i estem molt contents dels treball conjunt fet amb les entitats". Aquest espai servirà d'aparador per a que les associacions es donin a conèixer a la ciutadania i també tindrà la funció de barres.

 

Les col•laboracions econòmiques
Si bé en la configuració del programa de Festa Major les entitats i associacions calderines han jugat un paper molt important, enguany també s'ha volgut sumar el teixit comercial i industrial del municipi a aquest projecte comú. És per això que 6 empreses han fet aportacions de caire econòmic per ajudar a fer més ampli el ventall d'activitats de la Festa i han encetat una nova línia de treball que es pretén continuar i ampliar de cara a properes edicions de la Festa Major.

 

El bus nocturn
La tercera de les novetats d'enguany és un servei extraordinari de bus nocturn, que funcionarà els dies 12, 13 i 14 d'octubre fins a les 5 de la matinada. L'objectiu d'aquest servei és apropar la festa a tothom, perquè tothom la pugui gaudir amb comoditat independentment del lloc de Caldes on visqui. El Regidor de Cultura ha explicat que aquesta demanda també va sorgir de la primera reunió mantinguda amb les entitats i que "ha suposat un esforç econòmic important que s'ha pogut assumir en part gràcies a les col•laboracions econòmiques de les empreses".


Els espais de la Festa
Aquest 2007 la Festa tindrà epicentres d'activitat que, si bé no seran els únics espais, seran els escenaris on es concentraran gran part dels actes i propostes del programa. Així doncs durant els dies de Festa Major la major part d'activitats es registrarà a l'Envelat i al Parc de l'Estació mentre que per la Capvuitada els espais principals seran el Passeig del Remei i el Parc de Can Rius.

 

La potenciació de la Capvuitada
Justament aquests dos espais seran els que acolliran el gran nombre d'actes programats per a potenciar la celebració de la Capvuitada que aquest 2007 arriba carregada d'activitats i espectacles per a totes les edats i de tota mena. A les propostes ja tradicionals i consolidades enguany s'hi sumen, per exemple, el Can Rius Festival que passa a celebrar-se el dissabte de la Capvuitada, les 12 hores de música electrònica, l'actuació Castellera la tarda de diumenge i la celebració dels 25 anys de la Coral Guisla.

 

El cartell i la web de Festa Major
La Festa Major de Caldes evoluciona i també ho fa la seva imatge. Aquest any l'encarregat de dissenyar el cartell de la Festa ha estat el jove artista calderí Juanma Villa amb una proposta que transmet l'activitat intensa que omplirà els carrers i places de la vila i que el Regidor ha definit com "una amalgama d'elements, entitats, espais, ambients... sintetitzats en un treball preciosista".

 

I si la Festa evoluciona amb la seva imatge també ho fa en l'àmbit de les noves tecnologies i per això s'està treballant en la pàgina web de la Festa Major. A través de www.caldesdemontbui.cat/festamajor tothom podrà estar informat de les activitats, seguir la festa amb el recull fotogràfic i interactuar a través del fòrum ja que, tal i com ha afirmat Gaspar, "la Festa és de tots i totes i tothom ha de poder dir-hi la seva".

Darrera actualització: 05.03.2013 | 11:23