Document del mes d’agost 2018

Dimarts, 31 de juliol de 2018 a les 11:15

Aquest mes d'agost, l'Arxiu Municipal mostra el document del Catastro de todos los edificios públicos o de uso público de l'any 1902

Aquest mes, l’Arxiu presenta el Catastro de todos los edificios públicos o de uso público de Caldes de Montbui de l’any 1902. Aquest cadastre es va realitzar per complir la Reial Ordre de 13 de juliol de 1901 sobre sanejament d’edificis públics o d’ús públic.

Aquesta Reial Ordre volia fer front a les dolentes condicions higièniques i sanitàries de molts edificis de l’època. Al seu article 3 l’ordre recull la obligatorietat de les Juntes Municipals de Sanitat de fer un cadastre de tots els edificis públics o d’ús públic i indica les seves condicions higièniques.

Amb els resultats de la investigació calia fer dues llistes, els que complien amb les condicions indicades a la norma i els que no.

Es consideraven edificis públics: teatres, estacions, mercats, hotels, balnearis i col·legis, entre d’altres. Al cadastre que es va realizar a Caldes es recollien: la Casa Consistorial, l’estació de ferrocarril, el Casino Caldense, el Centre Democràtic, el Círcol, l’Hospital dels pobres, el balneari militar, 7 balnearis, 3 cafès, 3 fondes, 1 taverna, 2 escoles públiques (una de nens i una de nenes), 2 escoles privades i 5 fàbriques de teixits.

Respecte a les seves condicions higièniques, no es recull res a la seva fitxa, només en un petit escrit, la Junta Municipal de Sanitat informa que tots es trobaven en bones condicions sanitàries.

Fons Local

Podeu veure aquest document original a l’Arxiu Municipal de Caldes de Montbui

T.93 865 56 56 – A/e: arxiu@caldesdemontbui.cat

Adreça i horaris:

Arxiu Administratiu: Pl. de la Font del Lleó, 11. Horaris: dilluns i dimarts de 9 a 14 h; dijous i divendres de 10 a 14 h.

Arxiu Històric: C. de Santa Teresa, 4-5 (Biblioteca de Caldes). Horaris: dimecres de 10 a 13 h; dijous de 15.45 a 19.45 h


 

 

 

Darrera actualització: 31.07.2018 | 11:36