Caldes acollirà la Jornada Catalana de la Mobilitat 2019

Dimarts, 26 de juny de 2018 a les 12:15

Caldes de Montbui és designada seu de La Jornada Catalana de la Mobilitat 2019, edició que tractarà sobre el Transport Flexible

El municipi de Caldes de Montbui ha estat l’escollit per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) com a seu per acollir la propera edició de la Jornada Catalana de la Mobilitat que es celebrarà el mes d’abril de 2019.

En aquesta propera edició es tractarà sobre el Transport Flexible, una modalitat de transport que permet que els usuaris no hagin d’estar subjectes a horaris ni a parades fixes ja que aquests s’adapten a les necessitats de cadascun d’ells.

Aquesta jornada que es celebra cada any en una ciutat diferent adherida a l’AMTU, té un gran èxit de públic cada any, en l’edició d’enguany hi han assistit més de 300 persones. L’AMTU organitza aquesta jornada amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona.

L’objectiu de La Jornada de la Mobilitat compta sempre amb la participació d’experts nacionals i internacionals de reconegut prestigi, cosa que ha fet que es consolidés com la jornada de referència en el sector de la mobilitat ja que constitueix una oportunitat única per conèixer les darreres novetats tecnològiques i experiències innovadors a nivell internacional, per millorar la qualitat de les infraestructures de mobilitat i els serveis de transport, i per contribuir a una gestió més eficient i sostenible de la mobilitat. En aquest sentit, Caldes ha treballat per implementar polítiques de mobilitat cap aquesta direcció.

Actualment, el vicepresident primer de l’AMTU és el tercer tinent d’alcalde de Caldes de Montbui, Jaume Mauri.

Sobre l’AMTU

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 100 entitats associades, 97 municipis i 3 Consells Comarcals (Alt Penedès, Baix Llobregat i Anoia), amb una població representada de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.

El president de l’AMTU és Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera. El vicepresident primer és Jaume Mauri, regidor de Caldes de Montbui, i el vicepresident segon és Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM (Autoritat de Transport Metropolità), la sol·licitud de la targeta T-16 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6. Des del més d’octubre, també, l’AMTU gestiona la T-verda, un títol de transport de recent creació que permet viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar-ne cap altre durant 3 anys.

El passat 11 de maig l’alcalde, Jordi Solé, va fer entrega de les dues primeres targetes T-verda sol·licitades en el municipi de Caldes de Montbui. Les primeres usuàries calderines són Núria Gonzàlez i M.Àngeles Lara.


 

Darrera actualització: 26.06.2018 | 12:29