Sessió de retorn de l'Estudi de Mobilitat Urbana i Sostenible de Caldes de Montbui

Dimarts, 4 d'abril de 2017 a les 11:56

A l’acte hi van intervenir Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat de Caldes de Montbui, i el director de projectes de DOyMO i enginyer d’obres públiques especialitzat en transports i serveis urbans David Soler

L'estudi de Mobilitat Urbana Sostenible de Caldes de Montbui és un projecte que té per objectiu la creació d'un model de mobilitat realista, pròxim, integral i eficient que resolgui els problemes en els desplaçaments de tot tipus amb els quals es puguin trobar els veïns. Per això inclou l'anàlisi i la proposta del tipus de desplaçaments a peu, en vehicle privat, en transport públic o en bicicleta i del sistema d'aparcaments.

Durant el procés de redacció de l'estudi s'han produït diferents fases de treball i moments de participació ciutadana. En la primera fase s'ha dut a terme la presentació del projecte a la ciutadania, la recollida d'informació i el treball de camp. En la segona i tercera fase, s'ha fet una diagnosi qualitativa mitjançant un taller de participació ciutadana per reflexionar sobre la situació actual i futura, detectant els punts febles de cada sistema de mobilitat. En la quarta fase s'han establerts objectius i alternatives i s'han recollit les propostes mitjançant un segon taller de participació ciutadana.

Les següents fases de treball s'han centrat en la valoració tècnica de les propostes i observacions recollides a través dels tallers, de les reunions amb tècnics municipals i del treball de camp i en la redacció de l'estudi que es va presentar ahir.

L'estudi de mobilitat urbana i sostenible de Caldes de Montbui desenvolupa també tres annexos, que són el Pla d'aparcament, el Pla de senyalització i el Pla d'ús de la bicicleta. Per al primer, es va crear la comissió d'aparcament amb la funció de realitzar l'estudi del pla d'aparcament, que ha permès fixar quina serà la zona regulada d'aparcament, la seva gestió, les tarifes, les bonificacions i altres aspectes. Pel que fa al Pla de senyalització i el Pla d'ús de la bicicleta l'empresa DOyMO té l'encàrrec de l'Ajuntament de desenvolupar-ho en els propers mesos.

L'Estudi de mobilitat urbana i sostenible que s'ha presentat en aquesta sessió es portarà per a la seva aprovació inicial a la sessió plenària. Transcorregut el període d’exposició pública, si no s’han presentat reclamacions, els acords adoptats restaran definitivament aprovats.

Darrera actualització: 04.04.2017 | 12:08

Imatges