Millores al Camí orbital de Caldes de Montbui

Dimecres, 4 de novembre de 2015 a les 15:17

L'Ajuntament crea passeig orbital a l'entorn de la trama urbana calderina que connecta amb els camins escolars i que ofereix un recorregut de poc més d'una hora a peu

Aquests dies han començar les obres en diferents punts de la perifèria de Caldes de Montbui destinades a culminar l'accessibilitat i la viabilitat del Camí orbital, un passeig que encercla la trama urbana entre la Riera de Caldes i la C-59. El projecte està valorat en 209.952€ i s'encarregaran de la majoria de l'execució les Brigades Municipals i personal d'un Pla d'Ocupació.

Les tasques consisteixen en fer o arreglar escales i baranes, en habilitar passos de vianants i en intervenir en parts del camí per connectar-lo entre ell i amb la població i per permetre la màxima accessibilitat i seguretat per al vianant. Tot plegat té per objectiu que el vianant pugui començar el seu recorregut des de qualsevol part del municipi i l'acabi encerclant sencer.

Per a l'existència d'aquest Camí orbital ha estat imprescindible el projecte de recuperació del passeig de la Riera. D'aquest s'enllaça amb el torrent del Bugarai que dibuixa tota la part sud del municipi i es continua resseguint la línia de la C-59 per camins paral·lels, fins tornar a entrar al municipi i acabar de tancar el passeig pel passeig del Remei.

El Camí orbital, a més, està pensat per connectar amb els Camins Escolars, de manera que els infants de Caldes de Montbui el puguin fer servir i accedir a les seves escoles amb les mesures de seguretat viària garantides.

Descripció
El Camí té una llargada de 4.978m i està dividit en trams de 500 metres que se senyalitzaran amb un punt indicador i un plànol descriptiu. Té un 50% de recorregut per trama urbana i un 50% de recorregut per sòl natural.

La part urbana passeja per punts d'interès turístic del centre històric, per 6 dels parcs més grans de Caldes (Bugarai, Ametller, Can Rosell, Romà Martí i Can Rius) i per les quatres escoles i els instituts (de manera que coincideix en trams amb els camins escolars).

La part natural passeja per les Hortes de Baix, pel passeig de la Riera, el Torrent del Bugarai i les vistes de Caldes des del carrer Garcia Lorca, just abans de creuar el Torrent del Salze.

El Camí acaba al passeig del Remei amb c. Major, just per tancar el recorregut amb les vistes al pont Romànic.

Les obres que s'estan fent aquests dies
Els treballadors del Pla d'Ocupació han començat les obres aquest mes de novembre i hi treballaran fins al març. Les actuacions se centren en:

Torrent Bugarai, a l'alçada de Molí de l'Esclop: repassar travesses i escala per fer barana
Torrent del Bugarai, a l'alçada del pont del Bugarai: repassar travesses de l'escala i desbrossar
Zona verda de Can Rossell: adequar el camí
C. Ramon y Cajal: fer un pas amb barana de fusta que separi el pas de vianants de la calçada
C. Doctor Fleming/Pau Casals (accés a l'Escola Montbui): posar una barana de fusta per ajudar en la vialitat d'aquest carrer de gran pendent
Torrent Salzer, a la zona de l'Era: refer l'escala amb travesses i barana de fusta i posar travesses del torrent al carrer Garcia Lorca per evitar la degradació del camí.

Darrera actualització: 04.11.2015 | 15:19