L'Ajuntament reconeix el valor que aporta al municipi que l'IRTA tingui la seu a Caldes

Dimarts, 17 de març de 2015 a les 14:48

Representants del consistori han visitat aquest matí la Torre Marimon per veure el resultat de les obres de millora de la finca, a les quals l'IRTA ha destinat 3 anys i 5,5 milions d'euros

L'alcalde, Jordi Solé, i el director general de l'IRTA, Josep Maria Monfort, han fet un recorregut per les instal·lacions de Torre Marimon, recuperades i millorades gràcies a les obres que l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries va dur a terme durant tres anys, i en les quals va invertir 5,5 milions d'euros.

Els han acompanyat els regidors Vicenç Personat, Josep Ramon Marañés, Pilar Aznar i Jaume Mauri, i el director del centre de Torre Marimon, Joaquim Adillon.

La visita ha estat organitzada amb la voluntat compartir amb l'Ajuntament en particular i amb la vila en general els valors que l'IRTA aporta a Caldes de Montbui d'ençà que ha convertit la Torre (i el municipi) en la seu principal d'aquesta institució. En l'espai calderí s'han instal·lat els serveis corporatius de l'IRTA, a la finca hi treballen més de 140 persones i es gestiona un pressupost de més de 50 milions anuals.

A més, fruit de la seva missió dedicada a la investigació agrícola i ramadera ha establert llaços i relacions amb més de 35 països, fet que converteix Caldes en un destí recorrent per als professionals relacionats amb l'IRTA d'arreu del món.

La visita feta aquest matí ha servit per traslladar el reconeixement de l'Ajuntament als valors que aporta l'IRTA al municipi, tant per la inversió feta per a dignificar la finca com per la repercussió econòmica i de prestigi de la qual se'n beneficia Caldes de Montbui.

Serveis corporatius i recerca
A la Torre Marimon conviuen els serveis corporatius de l'IRTA (departaments de gestió al servei de les unitats científiques d'arreu de Catalunya) i diferents programes de recerca relacionats amb el caràcter agrícola i ramader de la finca. A Caldes es treballa, entre altres, en programes sobre producció hortícola i repercussions mediambientals, en programes sobre incidència de l'alimentació en la genètica de remugants o en programes d'activitats forestal i de gestió de residus.

IRTA
L'IRTA és un institut d'investigació de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, regulat per la Llei 04/2009 de 15 d’abril,del Parlament de Catalunya, que ajusta la seva activitat a l’ordenament jurídic privat.

La missió de l'IRTA és la de contribuir a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, al proveïment d'aliments sans i de qualitat per als consumidors i, en general, a la millora del benestar de la població. (www.irta.cat).

 
Darrera actualització: 17.03.2015 | 14:58