Caldesflor. Corpus 2007

Diumenge, 10 de juny de 2007 a les 00.00 h

Programa:

Visita a les exposicions i a la mostra floral: de 12 a 14 i de 18 a 21 h

 

Taller infantil-juvenil de catifes de flors a les 11 h, davant les Termes Romanes

 

Notes musicals a càrrec de l'Escola Municipal de Música Joan Valls i Tot Música Ensenyamet, a les 12.30 h, a la Plaça de l'11 de Setembre.

 

Lliurament de premis, a les 13.30 h, a la Plaça de l'11 de Setembre.

 

Notes musicals a càrrec de l'Escola Municipal de Música Joan Valls i Tot Música Ensenyamet, a les 17.30 h, a la Plaça de l'11 de Setembre.

 

Missa solemne i processó de Corpus pel Casc Antic, a les 18 h, a la Parròquia de Santa Maria.

 

Gran fi de festa, a les 20 h.

 

Caldesflor és el nom de la festa de les flors a Caldes

Comença el divendres abans del diumenge de Corpus amb la inauguració de la Mostra floral al Casc Antic, que consisteix en posar ornamentació floral als indrets més indicats i art floral al carrer. La vila s'omple d'exposicions de roses, de dibuixos del Concurs de Dibuix Sebastià Badia, de rams de flors i fulles del bosc, de pintures, de ceràmiques i de gravats. Tot plegat es pot visitar el dissabte i el diumenge.
El dissabte es prepara tota la flor per les catifes. El diumenge de Corpus s'elaboren fins a 30 catifes al Casc antic i enguany s'amplia el circuit engalanant el carrer Major fins a la plaça 11 de Setembre, on se situarà el tradicional ou com balla. Durant diumenge s'ofereixen tot d'activitats culturals paral·leles que complementen la festa i, a més, se celebra l'eucaristia i la processó pel Casc Antic.
L'art de fer catifes de flors a Caldes consisteix en utilitzar tota mena de materials naturals; pradella, encenalls tenyits, pallofa d'arròs, terra de prinyó, gespa, palla, cendres naturals, cupré i flors. Els clavells, els iris, els bojacs, la flor de Sant Joan, la ginesta i la gervera són les flors més utilitzades, amb la particularitat que a Caldes és tradició posar la flor desfullada. Caldesflor-Corpus és una festa organtizada per Acció Cívica Calderina i compta amb la participació voluntària i desinteressada de prop de 500 persones al llarg de tot el procés.
El Caldesflor-Corpus és una de les activitats més populars de la vila que rep al voltant de 12.000 visitants de Caldes i rodalies al llarg del cap de setmana en el qual es desenvolupen les activitats.

 

Darrera actualització: 02.05.2013 | 16:01