Recuperant, reafirmant, reciclant, reutilitzant la MIAU: REMIAU

Divendres, 11 de maig de 2018 a les 12:50

Thermalia dona vida a la REMIAU una proposta cultural que recupera el propòsit de la MIAU d’intensificar la relació entre les persones i l’espai públic a través de l’art

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

Anna Monleón, directora del Museu Thermalia

La REMIAU és una proposta de dinamització cultural que ofereix una nova mirada als espais patrimonials de Caldes de Montbui a partir d’intervencions artístiques de caràcter efímer. Per això proposa un cicle de cinc jornades que tindran lloc entre el 19 de maig i el 27 de juliol i en les quals es presentaran projectes artístics creats específicament per als espais que els acullen. D’aquesta manera, el Museu Thermalia recupera el propòsit pel qual en el seu dia va néixer la mostra d’art urbà MIAU, i converteix l’espai públic en plataformes d’interacció i diàleg entre el lloc, l’obra, l’artista i l’espectador.

Aquesta experiència interactiva entre l’espai, l’art i la mirada es farà a través de diferents instal·lacions artístiques i performances.

El concepte que unirà tots els projectes serà la memòria; i els espais seran el mateix Museu Thermalia, el Museu Delger, el Safareig de la Canaleta i el Safareig de la Portalera.

La REMIAU és la nova vida de la MIAU, la Mostra Internacional d’Art Urbà que va tenir lloc del 2009 al 2014. La proposta fomentava la participació creativa de diferents agents socials a partir de projectes artístics i col·laboratius a l’espai públic.

L’entrada a totes les activitats és gratuït i l’aforament és limitat. Reserveu enviant els vostres noms i telèfons i el nom de l’activitat que us interessa a MIAUthermalia@caldesdemontbui

Fèlix Pons estrena la REMIAU durant la Nit dels Museus

La REMIAU s’estrena el 19 de maig, Nit de Museus, amb una acció poètico-performativa titulada “La força de l’amistat” i creada per Fèlix Pons, que tindrà lloc al Museu Thermalia.

A partir la figura de l'escultor, pintor i joier Manolo Hugué i del llibre de Josep Pla "Vida de Manolo", proposo una acció poètica sobre els meandres de l'amistat on el públic és el protagonista. 

La relació d'amistat de Manolo Hugué amb altres artistes i, en especial amb Pablo Picasso, amb qui mantingué una estreta relació al llarg de la seva vida, és el punt de partida d'aquesta acció. Què és un amic? Què és l'amistat? L’amistat, aquesta relació afectiva estranya i misteriosa entre dues persones basada en la confiança, el respecte i la complicitat mútua, té també una doble cara: la decepció, l'engany, la traïció... L'amic és el meu altre jo. Sense ell sóc incomplet. Es tracta d'una relació interpersonal que equilibra, situa, emplaça el meu lloc en el món. El material de l'amistat és complex, un fang elaborat de diferents terres, de mineralitat complexa. Si l'home va ser fet del fang, necessita d'un altre home de fang on emmirallar-se, on ser, on reconéixer la seva empremta.

A partir d'un senzill dispositiu escènic i una escenografia dissenyada per a l'ocasió l'espectador és convidat a experimentar el dinamisme i la força de l'amistat.  

Fèlix Pons

Barcelona 1972. És actor, director i artista visual. És llicenciat en interpretació per l’Institut del Teatre i té el Grau Superior en Escultura per l’Escola Massana. Ha desenvolupat una llarga carrera com actor al teatre i a la televisió. En teatre ha treballat amb directors com Àlex Rigola, Xavier Albertí, Marcial Di Fonzo Bo, Sergi Belbel, Ramón Simó, Joan Ollé i Helena Pimenta. Ha estudiat al Centre Coreogràfic de Montpellier.

L’any 2013 crea la companyia ARSENIC ART STUDIO des d’on produeix i dirigeix els següents espectacles: La Tardor Barcelonina, Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, la trilogia sobre els pintors Barceló/Twombly/De Staël i Souvenir. Ha estat artista resident a la Biennale di Venezia amb l’espectacle Propaganda, una comèdia sobre ETA. També ha estat companyia resident al Teatre Tantarantana.

Com a artista ha exposat obra a la Universitat de Sankt Gallen (Suïssa), el Taller BDN (Badalona), La Nit dels Museus (Hospitalet), Nou Espai Mallorca (Barcelona) i la Sala Villarroel (Barcelona).

Actualment imparteix el curs “Arts Visual i Noves Dramatúrgies” a l’Escola Massana de Barcelona i estudia el Màster en Recerca i Producció Artística a la UB.

 

PROGRAMA REMIAU 2018

MEMÒRIA I PARAULA Dissabte 19/05/18 (Nit dels Museus)

20h Mediant Manolo

visita guiada

Lloc: Museu Thermalia

21h La força de l’amistat

Performance participativa de Fèlix Pons

Lloc: Museu Thermalia

MEMÒRIA I COS Dissabte 09/06/18

19h Prácticas elementales de la A a la B

Performance d’Alkyoni Bouchalaki

Lloc: Safareig de la Portalera

20.30h Records sonors de la casa Delger

Performance de Pol Aumedes

Lloc: Museu Delger

MEMÒRIA I ESPAI Divendres 22/06/18

De 19h a 21h La memòria del vímet

Instal·lació d’Aina Desumvila

Lloc: Safareig de la Portalera

De 19h a 21h go.tes

Instal·lació interactiva de l’OOEEVV

Lloc: Safareig de la Portalera

MEMÒRIA I ACCIÓ Divendres 20/07/18

20h Fer net

Performance col·laborativa d’Historietes Exemplars

Lloc: Safareig de la Canaleta

(Recomanable portar tovallola)

>Festival Molí de l’Esclop

MEMÒRIA I VEU Divendres 27/07/18

Hora a concretar Vedo una voce

Performance d’Ombelico di Mondo

Lloc: Safareig de la Canaleta

>Festival Molí de l’Esclop

 

*Entrada gratuïta a totes les intervencions, amb aforament limitat.

Cal enviar un correu electrònic per dir a quina/es proposta/es es vol assistir, el nom de les persones i els seus números de telèfon mòbil a: MIAUthermalia@caldesdemontbui


 


 

Darrera actualització: 19.06.2018 | 15:08