Els carrers de Caldes expliquen la història de la cacera de bruixes del segle XVII

Dimecres, 29 de juny de 2022 a les 00:00

L’exposició “Lo negoci de les bruixes. El procés de Caldes 1619-1621” surt als carrers del centre històric per explicar una història de feminicidis, amb motiu de la celebració de l’Escaldàrium 2002  

El Museu Thermalia s’afegeix al programa de l’Escaldàrium 2022 també amb aquesta exposició que es podrà veure del 2 al 12 de juliol als tòtems instal·lats al centre històric.

La mostra urbana és una evolució de l’exposició que el museu va presentar l’any 2019, també coincidint amb la festa del foc i de l’aigua, comissariada per Cooltur i amb la col·laboració del Ball de Diables i la comissió Escaldàrium. El projecte és un recordatori i un acte de denúncia sobre la història i els noms de les desenes de dones que van morir o van ser torturades acusades de bruixeria i heretgia, al segle XVII.

Els materials gràfics que s’exposen als carrers es complementen amb codis QR que amplien la informació i que transporten a l’ambientació sonora que es va crear l’any 2019 per a l’exposició instal·lada dins Thermalia. A més, incorporen àudios amb la teatralització de les suposades confessions de les dones acusades de bruixeria.

Entre altres, els tòtems documenten una història de feminicidis, supersticions i misogínia a l’empara de títols com ara: Bruixeria: un problema europeu, La caça de bruixes a Catalunya, el Perfil de les persones acusades de bruixeria, Els caçadors de bruixes, Protecció dels mals esperits: el dimoni, les bruixes i els bruixots, Persones acusades de bruixeria jutjades a Caldes de Montbui, Llocs d’aplecs de bruixes a Caldes de Montbui, El poder municipal i les bruixes, El record de les bruixes a Caldes de Montbui

Darrera actualització: 29.06.2022 | 11:33