Caldes de Montbui participa en la segona assemblea de l’Associació Europea de Ciutats Termals Històriques

Dimecres, 27 de març de 2019 a les 00:00

Les regidores Núria Carné i Roser Guiteras representen a Caldes de Montbui al plenari de l’EHTTA (European Historical Termal Towns Association) que s’ha celebrat al març a Loutra Pozar, Grècia

La població termal del nord de Grècia, Loutra Pozar, ha rebut els membres l’Associació Europea de Ciutats Termals Històriques (EHTTA per les seves sigles en anglès) per la celebració de l’assemblea anual de l’entitat. En nom de la població calderina han assistit a la  trobada les regidores Núria Carné, Comunicació i Informació Ciutadana, i Roser Guiteras, Educació i Formació Permanent.

Durant l’assemblea celebrada aquest març l’entitat ha aprovat l’acceptació de 9 membre nous:  Afyon (Turquia), Ladek Zdroj (Polònia), Istiea (Grècia), Bursa (Turquia), Clermont-Auvergne Métropole (França), Archena (Estat Espanyol), Baden Bei Wien (Àustria), Monchique and Luso (Portugal).

Caldes de Montbui membre de l’EHTTA des d’octubre de 2018

Des del passat 4 d’octubre de 2018 Caldes de Montbui és membre de ple dret de l’European Historic Thermal Towns Association (EHTTA), associació sense ànim de lucre que aplega unes 50 ciutats termals europees de 14 països (Bèlgica, Croàcia, República Txeca, Hongria, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Portugal, Romania, Espanya, Turquia, Àustria, Polònia, Regne Unit).

La incorporació de Caldes de Montbui a l’ EHTTA es va fer en el decurs de l’assemblea general de l’associació celebrada a Ourense (Galicia).

Alguns dels requisits per formar part de l’EHTTA són: ser una vila termal amb tradició històrica, explotar les aigües mineromedicinals i desenvolupar activitats relacionades amb tractaments termals (balnearis); desenvolupar projectes de desenvolupament termal i turístic amb finalitats socioeconòmiques; potenciar la conservació del patrimoni arquitectònic; disposar d’un patrimoni històric termal datat com a mínim del segle XIX; posseir una construcció declarada com a monument històric; organitzar activitats culturals i tradicionals; oferir una xarxa d'hotels de qualitat amb un significant nombre de places hoteleres adaptades a la vila termal; tenir una carta de recomanació d'un dels membres actuals de l'Associació (que en el cas de Caldes és Ourense) i pagar una quota anual de 3.000 euros.

 

Línies d'actuació més destacades d'EHTTA

Des de l’European Historic Thermal Town Association es treballa en diferents àmbits d’actuació com:

  • The European Route of Historic Thermal Towns, que atorga les certificacions de Ruta cultural europea, validades pel Consell d'Europa. Cada any, cal passar una evaluació per renovar la certificació.
  • The Thermal Atlas of Europe sobre el patrimoni europeu. Aquest projecte, que identifica les 400 viles termals més importants d’Europa, es troba en la seva 3a. Fase. Es tracta d’ una iniciativa, a càrrec del Comitè científic d'EHTTA, que té per objectiu estudiar, inventariar i classificar el patrimoni termal a Europa en diferents categories (ajuntaments, viles termals, brolladors naturals, fonts, balnearis, hotels, oci, paisatge, serveis, recursos immaterials, esdeveniments, i infraestructura turística). Identificació de les 400 viles termals més importants d'Europa.
  • Interreg- Europe: Innova Europe. Aquest projecte, que recull propostes de creació de productes innovadors, es començarà a aplicar principalment a França.
  • Estratègies de col·laboració amb l’ Associació europea de balnearis (ESPA), per establir línies de col·laboració entre ambdues associacions.
  • Creació de paquets turístics de les viles termals i promoció a través de guies promocionals i xarxes socials.
  • Assistència a trobades i fires com la Fira termal (Milà), el Seminari per a la ruta transatlàntica (Romania), la reunió del Comitè Científic (Brussel·les),  la Fira internacional de termalisme- Termatalia (Ourense), etc.

Per a més informació: www.ehtta.eu.

 

Darrera actualització: 27.03.2019 | 14:25