Nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat

Dilluns, 21 de setembre de 2020 a les 10:35

L’Ajuntament de Caldes de Montbui prioritza la mobilitat segura a les escoles durant la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany té per lema Per una mobilitat sense emissions

L’Ajuntament de Caldes de Montbui s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, celebració que té lloc del 16 al 22 de setembre, enguany sota el lema Per una mobilitat sense emissions, amb l’objectiu de neutralitzar les emissions de carboni de cara al 2050 (Pacte Verd Europeu). Aquesta nova edició ve marcada per la situació actual provocada per la pandèmia de la covid-19.

En motiu d’aquest celebració, l’Ajuntament va planificar tenir enllestida una nova mobilitat al centre de Caldes, basada en l’Estudi de Mobilitat Sostenible del municipi. Properament finalitzaran les obres de semaforització de la intersecció entre el carrer Escoles Pies i Balmes, punt i continuació del procés de transformació de la mobilitat del centre. Aquesta zona ha reduït entre un 30-50% el trànsit, pacificant els carrers del barri.

Per la Setmana de la Mobilitat d’enguany, s’ha dut a terme una política de perseveració de la seguretat i la salut de la mobilitat, fent intervencions de senyalització al voltant de les escoles per tal de protegir als vianants i ordenar millor les entrades i sortides, maximitzant les distàncies de seguretat i evitant els creuaments entre persones.

En qüestió de mobilitat funcional, s’ha previst la instal·lació de nova senyalització d’orientació pels vehicles i de posicionament dels aparcaments.

Continuant amb la línia de millora de la mobilitat, aquest curs estan planejades les obres del pas soterrat i camí segregat a l’accés de la C-59 del carrer Bigues, en direcció al cementiri i la protectora d’animals de Caldes. Projecte que es durà a terme per part de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 21.09.2020 | 11:08