Tercera trobada del treball del PEC

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

El Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes avança en la definició de les accions sorgides del II Fòrum de l’Educació i fa seguiment de les proves pilot que s’estant portant a terme

El grup impulsor del PEC, el Projecte Educatiu de Caldes, ha fet aquest mes de març la seva segona reunió de treball després que la trobada de novembre servís per consolidar el GI sorgit del 2n Fòrum de l’Educació integrat per una vintena de persones i que el gener es fes la primera trobada de treball encarada a definir les accions a treballar durant aquest nou període.

A la trobada, que va tenir lloc dijous 14 de març a la tarda, es van continuar treballant les noves accions per grup-àmbit: Escola, Fora escola, Transició escola-treball i formació permanent, i Poble Educador. Dintre de cada àmbit es treballa per línies estratègiques i en accions per a cada una de les línies. Així, dins del grup-àmbit Escola es treballa en accions de la línia estratègica "Diversitat i escola", en el grup-àmbit Fora escola, en "serveis per a infants i joves", en el grup-àmbit Transició escola-treball I Formació permanent es treballa en "Formació i inserció dels joves"i en el grup-àmbit Poble educador en la línia estratègica "Xarxa d'entitats".

Des del grup-àmbit Escola, es treballa la diversitat des de la formació en valors per reduir la conflictivitat. I per aconseguir-ho es posa la mirada en la gestió dels espais de lleure de les escoles, és a dir, els patis d’entre classes i de menjador. Aquesta tasca es vol cloure en una jornada, encara per concretar, orientada a compartir experiències diverses.

Els altres grups-àmbits continuen treballant en les accions que van sorgir del II Fòrum d'Educació, alhora que es va fent el seguiment de les dues proves pilot que actualment estan en marxa: l'obertura de l'espai jove EL TOC en caps de setmana (divendres tarda amb reforç de monitoratge i dissabte tarda també obert) acció que forma part del grup-àmbit Fora Escola, i el projecte EDINS d'acompanyament i orientació en les transicions educatives de joves de 16-17 anys, que es porta a terme a tots els instituts de Caldes (Manolo Hugué, Escola Pia i Pic del Vent) i a l'Escola d'Adults, I que forma part del grup-àmbit Transició escola-treball i formació permanent.

El proper plenari del Grup Impulsor està previst pel 16 de maig de 2019, a les 19.00h a l'aula taller de Les cases dels Mestres( 2a planta).

El PEC és un projecte obert

El PEC és un projecte de participació ciutadana obert a tothom I la incorporació al plenari o en els diversos grups es possible en qualsevol moment del desenvolupament del projecte.

Les persones interessades en formar part del Grup Impulsor o que vulguin fer arribar alguna observació sobre el Projecte Educatiu de Caldes poden adreçar-se a pec@caldesdemontbui.cat

Les persones de Caldes, a títol individual, que els sigui d'interès el Projecte Educatiu de Caldes i/o qualsevol de les línies que s’hi treballen són benvingudes als plenaris.


 

Darrera actualització: 28.05.2019 | 10:46