El PEC també comença el curs

Divendres, 8 de setembre de 2017 a les 14:00

El Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes ha fet la primera trobada del curs per encarar la recta final del PEC i organitzar el I Fòrum d’Educació de Caldes, del 28 d’octubre

S’acosta la celebració del I Fòrum d’Educació de Caldes, que convida a tota la població a reflexionar sobre les línies estratègiques per fer de Caldes de Montbui un poble educat i educador. Serà el 28 d’octubre, al matí, a Les Cases dels Mestres, i per això el Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes està acabant de formular i prioritzar les propostes que es portaran a debat i que són fruit d’un procés de participació i reflexió ciutadana previ. En aquesta tasca es van centrar les vuit persones que van assistir a la convocatòria d’ahir dijous 7 de setembre.

El Grup Impulsor reunit ahir treballa en una llista de propostes que pengen de quatre grans àmbits: Fora Escola, Escola, Poble Educador, Transició Escola-Treball i Formació Permanent.  Algunes d’elles són la creació de patis oberts, l’ampliació de l’Espai Jove El Toc, la vinculació d’empresa i comerç local per  la millora de la  transició entre els instituts i el món laboral, l’atenció i formació en la diversitat i l’actuació davant situacions de risc en escoles i instituts, millorar el sentiment de pertinença de tots els habitants fomentant la participació de les persones migrades, millorar la relació entre les entitats i entre les entitats i l’entorn, promoure la innovació educativa, millorar la utilització dels espais públics. Són només alguns exemples de propostes entre les quals la ciutadania haurà de reflexionar i triar perquè esdevinguin una realitat.

Comença, doncs, un període cabdal per fer del PEC un èxit i de Caldes de Montbui un poble encara millor. Per això, us recordem la importància de la feina que està fent el Grup Impulsor i que l’assistència a les seves trobades són obertes a la ciutadania. Us convidem a participar-hi! Per fer-ho, adreceu-vos a educacio@caldesdemontbui.cat – 93 862 70 24).

El PEC, eina per una societat més amable

El PEC busca anar més enllà l’educació formal com a principal espai educatiu i posa especial èmfasi en els espais educatius no formals i en el paper de la ciutadania en la creació i reproducció dels valors que fan que la societat sigui més amable, justa i equitativa.

Fins al desenvolupamanet del Fòrum el Grup Impulsor seguirà treballant en la formalació i priorització de les propostes formulades per la ciutadania i que es portaran al Fòrum  Aquest grup també s’encarregarà d’organitzar aquest esdeveniment, amb el suport del Grup Motor del PEC.

Recordeu: I Fòrum d’Educació de Caldes tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre de 10 a 14h, a Les Cases dels Mestres. Apunteu-vos a través d’educacio@caldesdemontbui.cat o del telèfon 93 862 70 24 indicant:

Nom i cognoms:

Càrrec i institució / empresa / entitat:

Telèfon i e-mail de contacte:

Preferència de taller participatiu en el que t’agradaria participar:

  • L'escola: d'on venim i cap a on volem anar?
  • Fora escola: quin és el paper del lleure en l'educació de les persones?
  • La transició Escola-Treball i formació permanent: tot un repte
  • Poble educador: tots i totes eduquem
Darrera actualització: 08.09.2017 | 14:22