El Consell d'Infants Municipal s'implica en el Projecte Educatiu de Caldes (PEC)

Divendres, 13 de gener de 2017 a les 11:59

El nou Consell d’Infants Municipal s’ha constituït aquest dijous a la tarda i ja ha rebut el seu primer encàrrec, reflexionar sobre el Projecte Educatiu de Caldes per fer-hi les seves aportacions

Aquest dijous a la tarda ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Caldes de Montbui la primera trobada de la 6a edició del Consell d’Infants Municipal corresponent al curs 2016/2017. 18 nens i nenes de 5è i 6è de primària de les quatre escoles del municipi s’han estrenat així com a consellers i conselleres en representació dels seus companys i companyes.

El regidor de Participació Ciutadana, Isidre Pineda, que ha participat en aquesta primera sessió, ha destacat que els consellers “són els escollits per les seves aules per aportar les seves propostes en aquest punt de trobada que és el Consell d’Infants”. Pineda ha afegit que les propostes que sorgeixin d’aquest espai de participació ciutadana “les hem de rebre i tenir en compte perquè sempre tenen molt sentit comú, són positives i propositives”.

La trobada d’aquest dijous és la primera de les 5 sessions que es faran de gener a maig i que culminaran en l’Audiència Pública Infantil on es presentaran les conclusions del Consell d’Infants. La primera sessió, doncs, ha servit perquè els consellers es coneguin entre ells a través de diverses dinàmiques però també perquè rebin el seu primer encàrrec. Tal com ha explicat el regidor, “els nens i nenes han de tenir un paper important en la creació del Projecte Educatiu de Caldes (PEC). Per això avui treballaran les primeres qüestions sobre el PEC i ho traslladaran a les aules”. Les aportacions del Consell d’Infants al PEC les donaran a conèixer els propis consellers a la Jornada Participativa del Projecte Educatiu de Ciutat del proper dissabte 21 de gener.

Al final de la trobada, les conselleres i consellers s’han endut les targetes infantils per comprar coses a Caldes per a repartir entre els alumnes de 5è de primària. Aquesta targeta és una idea proposada i realitzada pel Consell d’Infants del curs 2014/2015 en col•laboració amb l’UCIC. Els infants van decidir que en podien fer ús a partir de 5è de primària i els joves (fins els 14 anys inclosos) amb la finalitat d’obtenir descomptes en les seves necessitats, per poder anar a comprar sols pel poble i fer-se més responsables, així com ajudar a les seves famílies. Les botigues de Caldes de Montbui que participen d’aquesta proposta tenen un adhesiu a la porta que les identifica.

Consell d'Infants Municipal
Espai de participació ciutadana on infants de 5è i 6è de primària de les escoles de primària poden gestionar la seva participació social exposant les seves opinions, necessitats i inquietuds respecte a aquells assumptes del seu municipi que els afecten.

Els alumnes escullen qui serà el representant al consell de la seva classe, bé a través de presentació de candidats voluntaris, o de votacions, etc. Aquests consellers representen el centre i traslladen les inquietuds i les propostes dels alumnes al Consell d'Infants i al mateix temps traslladen el que es tracta al Consell d'Infants a l'escola.

Per promoure la participació infantil i adolescent a Caldes de Montbui, l'Ajuntament de Caldes de Montbui està adherit a la Xarxa de projectes de participació infantil de la Diputació de Barcelona i al Consell Nacional de la Infància i de l'Adolescència.

 

Darrera actualització: 13.01.2017 | 12:03