81 persones se sumen a la Jornada participativa del Projecte Educatiu de Caldes (PEC)

Dilluns, 23 de gener de 2017 a les 13:19

Aquest dissabte s’ha fet la primera trobada oberta a la ciutadania per a la creació del PEC i l’inici del treball participatiu per a la seva redacció

Aquest dissabte 21 de febrer al matí s’ha celebrat a Les Cases dels Mestres la Jornada Participativa del Projecte Educatiu de Caldes (PEC). L’Ajuntament de Caldes de Montbui i el Consell Escolar Municipal han impulsat la creació del PEC (Projecte Educatiu de Caldes), un espai de reflexió i participació ciutadana que té com a objectiu construir un entorn més educatiu i implicar totes les persones que són partícips de l'educació dels calderins i calderines al llarg de tota la vida i en tots els àmbits de relació del municipi.

Després d’una fase inicial de treball per part del grup motor (format per la regidora d'Educació, la tècnica de suport al PEC de la Diputació de Barcelona, les tècniques d'educació, el cap de l'àrea de Serveis Personals, la cap de comunicació i la tècnica de participació ciutadana), aquest dissabte s’ha presentat a la ciutadania el projecte, la feina feta fins al moment i s’ha donat el tret de sortida a la fase de participació ciutadana.

Així, l’alcalde Jordi Solé, acompanyat pel diputat delegat de l’àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, ha donat la benvinguda a la vuitantena de persones que han participat en aquesta jornada. Solé ha afirmat que “volem ser un poble educador perquè volem una societat lliure i justa” i, tot seguit, Margarida Massot, professora de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i coordinadora del Fòrum Idea, ha explicat als assistents que és un PEC i la importància de la participació ciutadana en una societat democràtica.

La regidora d’Educació Roser Guiteras ha presentat la diagnosi i les dades recopilades fins al moment pel grup motor que han servit com a punt de partida pel treball en grup posterior. Així els participants, dividits en quatre grups i amb el suport de dinamitzadors, han debatut sobre diferents àmbits com l’escola, el paper del lleure en l’educació, la formació permanent i el concepte de poble educador.

Un cop acabat el treball per grups, s’ha fet una posada en comú de les conclusions i s’ha emplaçat als assistents a una propera jornada de treball el proper 28 de febrer de 19 a 21 h a Les Cases dels Mestres. Per participar en aquesta segona sessió no cal haver estat a la jornada d’aquest dissabte ja que, a partir d’ara, es crearà el grup impulsor del PEC i diversos grups de treball per àrees.

Valoració de la Jornada
51, de les 81 persones que han assistit, han respòs l’enquesta de valoració sobre la jornada de presentació i participació ciutadana del PEC. Les mitjanes dels ítems a valorar es mouen entre el 8 i el 9. La valoració global de la jornada té una mitjana de 8, sent la nota més baixa un 4 i la més alta un 10.

Els assistents han apuntat com aspecte a millorar de manera especial la falta de temps per debatre i per crear un espai de creació i transformació, així com el temps massa ajustat durant tota la jornada. Altres comentaris obren interrogants importants per al procés de construcció del PEC; de quina manera traslladar tota la informació a les famílies que no formen part del món educatiu, la importància d’arribar a altres col•lectius i aconseguir una major representativitat (infància, gent gran, nouvinguts) i la necessitat que aquest procés es transformi en accions concretes.

Entre els aspectes que han agradat especialment els assistents destaquen la participació en els tallers (treball en grups) que ha permès crear un espai de trobada per compartir, la implicació de tothom i tenir un PEC participatiu.

Voluntat de continuar formant part del procés participatiu
62 persones han manifestat el seu interès en continuar formant part del procés participatiu de construcció del PEC a través del grup impulsor ciutadà.

Com puc hi participar?
Formant part del grup impulsor ciutadà del PEC: 1a trobada el 28 de febrer, de 19 a 21h, a Les Cases dels Mestres
Ajudant a difondre el PEC #educaldes
Assistint al Fòrum Local d’Educació el 23 de setembre de 2017, de 10 a 14h, a Les Cases dels Mestres
Enviant propostes i suggeriments a: educacio@caldesdemontbui.cat
Des dels vostres espais, debatent, parlant d’educació!

Podeu trobar tota la informació sobre el PEC a www.caldesdemontbui.cat/pec

Darrera actualització: 24.01.2017 | 12:52