Nou plenari del Grup Impulsor del PEC

Divendres, 24 de maig de 2019 a les 00:00

El Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Caldes posa en comú la feina feta en cada un dels àmbits del PEC: Escola, Fora Escola, Transició Escola-Treball i Poble Educador

El grup impulsor del PEC, el Projecte Educatiu de Caldes, ha fet, aquest mes de maig una nova reunió de treball. Des de la celebració del 2n Fòrum d’Educació, el passat novembre, el nou GI sorgit i integrat per una vintena de persones, ha fet diverses trobades en les que s’han definit les línies estratègiques i les accions que s’estan treballant dins de cada àmbit. Aquesta darrera trobada, celebrada el passat 16 de maig, ha servit per posar en comú la feina fet fins el moment.

Així, dins de l’àmbit Escola i la línia estratègica «diversitat i escola» que te per objectiu fomentar l’escola inclusiva millorant l’atenció a la diversitat, s’han proposat dues accions: l’organització d’una jornada – a concretar format, contingut i data - entre tots els centres educatius de Caldes i la creació d’una xarxa que impliqui tots els centres amb la voluntat de teixir complicitats.

Pel que fa a l’àmbit Fora Escola, el grup de treball treballa conjuntament amb la regidoria de Joventut en la creació d’un Consell de Joves. Paral·lelament, s’està fent el seguiment de la prova pilot de l’ampliació dels serveis del TOC divendres tarda i sdissabtes, de cara a fer-ne la valoració el proper mes de juliol.

Dins de l’àmbit Transició Escola Treball, i amb la col·laboració del teixit econòmic local i dels instituts, s’està treballant en la creació d’una xarxa sobre l’activitat econòmica de Caldes i el seu entorn (eix Riera de Caldes, Valles Oriental, Vallès Occidental) de cara a potenciar la interrlació entre joves i feina. També s’està fent el seguiment del projecte EDINS, la prova pilot d’orientació en les transicions educatives, i la valoració delqual es farà el mes de juliol.

Finalment, pel que fa a l’àmbit Poble Educador, des d’on treballa la línia estratègica «Xarxa d’entitats» amb l’objectiu de millorar les relacions entre les associacions i entitats del poble i l’entorn, es proposa treballar conjuntament amb les entitats i els centres educatius per a millorar l’entorn natural i potenciar l’alimentació saludable.

El proper plenari del Grup Impulsor es farà el 4 dijous de juliol a les 19h a l’Aula Taller de les Cases dels Mestres (2a planta)

El PEC és un projecte obert

El PEC és un projecte de participació ciutadana obert a tothom I la incorporació al plenari o en els diversos grups es possible en qualsevol moment del desenvolupament del projecte.

Les persones interessades en formar part del Grup Impulsor o que vulguin fer arribar alguna observació sobre el Projecte Educatiu de Caldes poden adreçar-se a pec@caldesdemontbui.cat

Les persones de Caldes, a títol individual, que els sigui d'interès el Projecte Educatiu de Caldes i/o qualsevol de les línies que s’hi treballen són benvingudes als plenaris.

Darrera actualització: 28.05.2019 | 10:45