La Generalitat licita les obres d’un pas soterrat a la C-59 per a vianants i ciclistes a l’alçada del Cementiri

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 15:00

L’obra inclou la millora de l’encreuament amb un tercer carril i carrils d’acceleració i d’alentiment. Els treballs, amb un pressupost de licitació de 851.000 euros, començaran aquest 2020 i duraran 10 mes

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha iniciat aquest mes d’agost la licitació de les obres de construcció d’un pas inferior per a vianants i ciclistes en un dels accessos de la C-59 a Caldes de Montbui, concretament el del carrer Bigues. L’obra també inclourà la millora de l’encreuament amb la implantació a la calçada d’un tercer carril per als girs a l’esquerra i de carrils d’acceleració i d’alentiment. Els treballs, amb un pressupost de licitació de 851.000 euros, començaran abans de final d’any i tindran un termini d’execució de 10 mesos.

El pas inferior, en l’encreuament a l’altura del carrer de Bigues, facilitarà el pas de vianants cap al cementiri municipal, situat a l’altre marge de la carretera i que ara s’ha de travessar a nivell la C-59, una carretera que registra una alta intensitat de trànsit. Així mateix, molts ciclistes utilitzen aquest punt per accedir a una zona rural propera. Paral·lelament, s’ha projectat un vial de 360 metres de longitud, per a vianants i ciclistes, que serveixi per accedir al pas inferior. D’aquesta manera, a més de facilitar l’accés a peu o en bici al cementiri municipal, es facilita també la mobilitat sostenible amb els barris de Can Regasol i Els Lledoners...

La recuperació del gir a l’esquerra des de la C-59 per permetre l’entrada al municipi pel carrer Bigues dels vehicles que circulen en sentit nord, és una llarga reivindicació del consistori perquè ajuda a distribuir el trànsit pel que fa a l’entrada del poble i així no congestionarà altres entrades a la vila com passa ara, des que es va prohibir aquest gir.

Aquestes obres se sumen a l’altre pas soterrat fet l’any 2019 i que intenta salvar la barrera geogràfica de la carretera i afavorir la mobilitat saludable i sostenible a peu o en bicicleta pel poble.

Darrera actualització: 09.09.2020 | 15:25