Una delegació calderina visita els campaments sahrauís de Tindouf

Dijous, 31 d'octubre de 2019 a les 17:00

L’objectiu del viatge és fer un seguiment del projecte de manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf

El viatge, que tindrà lloc entre el 3 i el 7 de novembre, s’adreça a personal tècnic i polític dels municipis que contribueixen al projecte 3148 inscrit al Fons Català de Cooperació i que correspon al manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf.

Al costat de l’objectiu de seguiment d’aquest projecte, el viatge te la intenció de mostrar la realitat dels campaments sahrauís i de les diferents «wilayes» o províncies de la zona (Aaiun, Rabouni, Smara, Boujador, Auserd) a partir dels desplaçaments i de trobades amb membres del Govern, funcionaris, població, etc; visitar el laboratori de fabricació de medicaments genèrics del projecte situat al recinte de l’Hospital Nacional a Rabouni i parlar amb el personal tècnic responsable per conèixer el seu dia a dia i les seves necessitats; coincidir amb la visita de la comissió quirúrgica de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i conèixer directament el seu treball; i identificar altres projectes per explorar futures col·laboracions (fàbrica de sabó a Smara, o projectes de formació professional amb joves).

En aquest sentit, hi ha previstes trobades amb el ministre de Cooperació Sr Bulahi Sid, el Director del Ministeri de Cooperació de la RASD, el Director de Cooperació del Ministeri de Salut, el Director de Joventut, el responsable de treball del ministeri de Joventut, la Comissió quirúrgica del Parc Taulí de Sabadell, i l’ Associació de Familiars de Presoners i Desapareguts del Sàhara, entre d’altres.

Pel que fa a visites, està previst visitar el Laboratori de genèrics (Hospital Nacional Rabouni), la Fàbrica de sabó a Smara, el Centre d’Ocupació Juvenil a Smara, el Museu de la Resistència, entre d’altres.

La visita de la delegació calderina forma part de la voluntat de col·laboració de Caldes amb els territoris ocupats del Sahara

La visita de la regidora de Cooperació i Solidaritat, Àngeles Llive, i la tècnica de Solidaritat Verònica Arteaga, s’emmarca en la línia de treball que l’ajuntament de Caldes té definida amb el Sahara occidental, que inclou diverses accions de col·laboració realitzades des de fa anys i la voluntat de continuar-hi col·laborant. Caldes també forma part del programa Vacances amb Pau que porta a Catalunya infants sahrauís els estius perquè sortint dels campaments en els mesos de més calor. Finalment, Caldes també forma part del grup de treball del Sahara del Fons Català de Cooperació.

El Sahara occidental, un conflicte que ve de lluny

Els camps de refugiats de la província de Tindouf estan dirigits pel Front Polisario i acullen uns 200.000 sahrauís des de fa més de 30 anys, mentre esperen que es resolgui el conflicte del Sàhara occidental.

El Sàhara Occidental es troba a la llista de les Nacions Unides de territoris no autònoms. En el pla de pau hi ha prevista una futura Autoritat del Sàhara Occidental sota els auspicis de l’ONU

que s'hauria d'ocupar de la celebració del referèndum d'autodeterminació, però les parts encara no s'han posat d'acord.

 


 

Darrera actualització: 04.11.2019 | 11:18