Mongetes i cervesa termal a la Festa de la Botifarra

Dimecres, 24 de juliol de 2019 a les 00:00

Un any més, la Festa de la Botifarra termal omple el carrer d’activitats, olles gegants, barbacoes, botifarres, i mongetes i cervesa fetes amb aigua termal

La Festa de la Botifarra, celebrada dissabte 20 de juliol a la tarda, va servir 2500 botifarres amb mongetes cuites amb aigua termal i unes 200 unitats de cervesa termal. El programa de l’activitats, va incloure una actuació castellera molt concorreguda a la plaça Moreu, i jocs infantils i gelats – que es van acabar - a l’avinguda Pi i Margall. Per gaudir d’aquestes activitats, que van ser tot un èxit, calia disposar de tiquets aconseguits per compres en establiments de la UCIC - Caldes Centre Comercial. Al vespre, 4 punts de barbacoa situats entre la plaça de l’Àngel i el C. Homs, van cuinar les botifarres, tot amenitzat amb música dels anys 80 i 90 a càrrec del DJ Soko.

En total es van coure prop de 400 kg de botifarra acompanyats d’uns 200 kg de mongetes, amb denominació d’origen. Les xarcuteries i carnisseries artesanes que han participat a la festa han estat ca l’Amàlia, Pedragosa 1916, Abel artesans i xarcuters, i Riu. Les llegums s’han cuit amb la col·laboració de Llegums Parellada, amb aigua termal i amb foc de llenya, a les 4 olles de 60 litres de capacitat cadascuna. Degut a l’èxit de la passada edició, per aquest any s’ha comprat una nova olla. A banda d’aquesta novetat, enguany hi ha hagut un estand per degustar i comprar la nova cervesa termal La Calderina, més fresca i lleugera, elaborada amb les cerveseries artesanals Art Cervesers i La Pirata. La nova versió de La Calderina, que es va presentar públicament el passat dimarts 9 de juliol i ve a substituir la que es va produir el juliol del 2012, ja va ser present a l’Escaldàrium i s’anirà fent familiar a les festes i celebracions calderines.

Durant la setmana prèvia a la Festa de la Botifarra termal, les botigues de Caldes associades a l’UCIC i Caldes Centre Comercial, oferien tiquets amb la compra, per accedir a l’àrea de jocs infantils durant la festa, per aconseguir botifarres per 2 € (que sense tiquet costaven 4 €), i per aconseguir gelats per 0,50 € al Caffè Iseo.

 

 

Darrera actualització: 24.07.2019 | 09:41