Voluntariat per la llengua

Dijous, 28 de novembre de 2013 a les 14:45

Entitat que fa la demanda: Oficina de Català de Caldes de Montbui del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental

Què és Voluntariat per la llengua?
Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al CPNL l'any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.
Quin objectiu té?
L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. A més es vol promoure entre el col•lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.
Qui pot ser voluntari?
Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb una altra persona que l’està aprenent o té els coneixements bàsics i vol practicar-lo i parlar-lo amb més fluïdesa. No cal que tingueu cap titulació. Tingueu present que sempre heu de parlar-li en català i que la persona que se us assignarà també us haurà de parlar en català.
Qui pot ser aprenent?
Totes les persones majors d'edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social. La llengua de la conversa ha de ser sempre el català.

Darrera actualització: 25.09.2015 | 10:08