Una vintena de persones formen el nou grup impulsor del PEC

Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 00:00

 20 persones, 13 que continuen i 7 incorporacions, confirmen la seva participació al grup impulsor del PEC que s’ha renovat en el primer plenari després del 2n Fòrum d’Educació

El plenari, que ha tingut lloc aquest dijous 29 de novembre, ha servit per fer una valoració del 2n Fòrum d’Educació i explicar la feina feta fins ara, començar a definir el full de ruta a seguir a partir d’ara, establir el calendari dels plenaris fins al juliol, i fer el relleu del Grup Impulsor, amb la incorporació de les 7 persones que entren a formar part del GI i el comiat de les que deixen el grup després de 2 anys de treballar pel Projecte Educatiu de Caldes (PEC).

La valoració que les persones assistents al plenari han fet del 2n Fòrum ha estat positiva tant pel que fa al programa i a la xerrada del doctor i professor de Pedagogia i Educació Social de la UAB, Marius Martínez, com a la participació i les dinàmiques dels grups de treball, així com el debat al voltant de la continuïtat o modificació de les accions predefinides, que ha conclòs amb la decisió de mantenir les mateixes línies estratègiques ja marcades com a prioritàries en el primer Fòrum en els quatre àmbits. Aquestes línies estratègiques són:

En l’àmbit del grup Escola, treballar per millorar i afavorir la diversitat a escola amb l’objectiu de fomentar l'escola inclusiva millorant l'atenció a la diversitat.

En l’àmbit Fora Escola, treballar per millorar els serveis per a infants i joves amb l’objectiu de revisar i actualitzar els recursos humans, tecnològics i d'infraestructures per aquest col·lectiu fora dels centres educatius..

En l’àmbit Transició Escola – Treball i Formació Permanent, treballar per millorar l'assessorament, l’orientació i l’acompanyament dels estudiants i joves amb l’objectiu de millorar i ampliar la seva formació i inserció laboral.

Finalment, en l’àmbit del grup Poble Educador, la línia estratègica és treballar amb la Xarxa d’entitats per millorar les relacions entre entitats i entre entitats i entorn.

 

 

 

Nous grups de treball

D’entre la vintena de persones assistents, totes elles integrants del nou Grup Impulsor, n’hi a 13 que provenen de l’anterior grup i que han confirmat la seva continuïtat, i 7 noves incorporacions.

A la trobada del plenari han quedat ja establerts els nous grups de treball que ja han començat a definir les accions a portar a terme a partir d’ara dins de cada àmbit dintre de les línies estratègiques definides. Per això, a banda de la concreció de les accions que es portaran a terme a partir d’ara i que quedaran reflectides en fitxes que es presentaran en el proper plenari, fixat pel 17 de gener, el grup de treball farà la tasca de seguiment de les accions que ja s’estan portant a terme derivades de la celebració del 1r Fòrum com ara el seguiment de la prova pilot d’ampliació del servei que ofereix el TOC (àmbit Fora Escola), la introducció d’una treballadora social que fa de referent per a les famílies amb fills i filles amb necessitats educatives específiques.(Escola), l’elaboració d’un projecte d’assessorament, orientació i acompanyament socioeducatiu als alumnes amb dificultats d’aprenentatge dels instituts de Caldes (Transició Escola – Treball i Formació Permanent), o la dotació de material a entitats i l’avantprojecte d’ampliació de les Cases dels Mestres (Poble Educador).

Finalment, i atès que hi ha persones que han expressat el seu interès en participar al PEC però que no tenen disponibilitat horària per assistir a les trobades dels grups de treball, el Grup Impulsor està estudiant altres formules de participació que els permeti recollir les aportacions i inquietuds de tothom que vulgui expressar-les.

El Grup Impulsor està ara format per les 20 persones que han confirmat explícitament que en volen formar part, però es tracta d’un grup obert.

Les persones interessades en formar part del Grup Impulsor o que vulguin fer arribar alguna observació sobre el Projecte Educatiu de Caldes poden adreçar-se a pec@caldesdemontbui.cat

El calendari previst per a les properes trobades és: 17 de gener, 14 de març, 16 de maig i 4 de juliol. Totes les trobades es fan en horari de tarda a les Cases dels Mestres.

 

 

Darrera actualització: 30.11.2018 | 14:43

Imatges

Primer Plenari post 2n Fòrum d'Educació