Una Festa Major lliure de sexisme

Dimarts, 9 d'octubre de 2018 a les 09:00

Aquesta Festa Major torna la campanya contra les agressions sexistes No és No, a Caldes de Montbui festes lliures de sexisme que ja es va iniciar per l’Escaldàrium

La campanya No és No, a Caldes de Montbui festes lliures de sexisme, torna per la Festa Major, posicionant Caldes contra tot tipus de coaccions i agressions de gènere. La valoració de la iniciativa durant el passat Escaldàrium va ser molt positiva.

En aquesta ocasió l’Ajuntament instal·larà un punt lila a l’espai de les Barrakes gestionat per l’Associació de planificació familiar de Catalunya i Balears. Centre jove d’atenció a les sexualitats on s’oferirà informació i atenció a les persones que participin de la festa.

Prèviament totes les entitats que participen a les Barrakes seran objecte de formació sobre les agressions sexistes per tal de saber com actuar i a qui avisar en cas de presenciar algun cas durant el transcurs de la Festa Major.

Com ja es va fer durant l’Escaldàrium, la parada informativa distribuirà polseres i passamans amb la finalitat d’ajudar a distingir casos d’assetjament o agressions i com actuar.

Complementàriament a la Campanya, l’Ajuntament de Caldes ha redactat un Protocol d’actuació consensuat amb Caldes Feminista i la Policia Local que es portarà a aprovació en sessió plenària properament, per articular els esforços de tots els agents que participen a la vida social del municipi i actuar contra les violències masclistes de forma col·lectiva. Aquest document pretén clarificar conceptes i consensuar pautes de detecció i intervenció en casos d’agressions masclistes en el context de festes i espais d’oci.

Informació essencial

Els passamans de la campanya que es distribuiran donen informació essencial per detectar assetjaments i agressions i faciliten els números de telèfon de contacte que cal tenir presents:

  • Emergències: 112

  • Policia Local de Caldes de Montbui: 93 865 41 41

  • Mossos d’Esquadra Caldes de Montbui: 93 865 52 20

  • Centre d’Atenció Primària Joaquim Mirambell: 93 865 44 55

  • Hospital de Mollet: 93 563 61 00

El material distingeix entre quatre categories de violència: psicològica, física, sexual i ambiental (totes relacionades amb la violència sexista) i els tres nivells de gravetat que corresponen a cada un.

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 09.10.2018 | 09:27