Trenta persones constitueixen el grup impulsor del Projecte Educatiu de Caldes de Montbui

Dimecres, 1 de març de 2017 a les 17:00

Des d’ara i fins a l’estiu debatran sobre diversos aspectes relacionats amb l’educació a Caldes de Montbui, per posar-los a votació en un fòrum ciutadà

Trenta persones amb interès en l’educació han formalitzat la seva voluntat de conformar el grup impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Caldes de Montbui. Docents, pares i mares, representants d’entitats i ciutadans a títol individual, han manifestat la seva voluntat de formar part d’un equip de treball que ha de fer que totes les aportacions i propostes que es recullin quedin concretades en aproximadament 20 línies de treball. A finals de setembre presentaran un primer resultat en un fòrum de debat obert a tota la ciutadania.

La sessió que va tenir lloc ahir dimarts al vespre va servir per aprofundir en les 473 aportacions i comentaris relacionats amb l’educació a Caldes que van sorgir en la jornada participativa en què es va presentar el PEC, el passat 21 de gener. Aquestes idees, agrupades en prop de 50 categories i en 4 àmbits de treball (escola; fora escola; transició escola-treball i formació permanent, i poble educador), van servir de base perquè aquests trenta calderins i calderines estructuressin un mapa de problemàtiques i possibilitats.

El Projecte Educatiu de Caldes
La regidora d’Educació i Formació Permanent, Roser Guiteras, va donar la benvinguda a les persones assistents i va exposar en què consisteix el PEC, les seves motivacions, les seves fases i la seva estructura organitzativa.

El PEC és un instrument que permet planificar i endreçar les polítiques educatives del municipi que entén l’educació com un procés permanent d’aprenentatge i anima la ciutadania a comprometre’s per ajudar a definir el model de ciutat que es vol i els valors que el sustenten, amb l’objectiu de construir col•lectivament el poble educador que la ciutadania vol.

És un espai de reflexió i participació ciutadana on es multipliquen els agents que són partícips de l'educació dels calderins i calderines al llarg de tota la vida i en tots els àmbits de relació del municipi per aconseguir, amb la participació i implicació de la ciutadania, elaborar propostes i compromisos permanents, dinàmics i compartits, establint les complicitats necessàries entre administracions i ciutadania per tirar-los endavant.

S’inicia aquí un recorregut que trenca els tòpics sobre qui, a qui i com eduquem tots plegats i reconeix la capacitat il•limitada d'un poble per formar persones capaces de transformar el món. Aquesta capacitat es basa en reconèixer la responsabilitat i la influència col•lectiva envers la trajectòria, el creixement i les decisions individuals de tothom.

Després d’una fase inicial de treball per part del grup motor (format per la regidora d'Educació, la tècnica de suport al PEC de la Diputació de Barcelona, les tècniques d'educació, el cap de l'àrea de Serveis Personals, el cap de comunicació i la tècnica de participació ciutadana), i de la sessió participativa de gener en què van participar-hi 81 persones, ahir es va fer un pas més en la consecució d’aquest projecte transversal.

Durant la jornada es va presentar una primera proposta de pla de treball del Grup Impulsor que representa el gruix de la “pota” ciutadana del PEC i ha de vetllar per crear un espai de participació per a la ciutadania i autoorganitzar-se per tal d’assolir quatre objectius: contribuir en l’elaboració del Mapa de visions ciutadanes i el Mapa de recursos educatius; preparar el primer Fòrum Local d’Educació de Caldes; engruixir la participació ciutadana al PEC, i impulsar les línies aprovades en el Fòrum, fent seguiment i avaluació dels compromisos adquirits.

Aquest grup impulsor ciutadà del PEC, que està obert a noves incorporacions, s’anirà reunint periòdicament des d’ara i fins a l’estiu, i una de les seves funcions serà definir les línies d’actuació principals que s’hauran de debatre en el Fòrum Local d’Educació programat per al dia 23 de setembre de 2017 (de 10 a 14 h, a Les Cases dels Mestres). La propera trobada està prevista pel dia 16 de març a les 18.30 hores a Les Cases dels Mestres.

Les persones que tinguin interès en formar part d’aquest Grup Impulsor o que vulguin fer arribar suggeriments i propostes relacionats amb el PEC es poden adreçar a la regidoria d’Educació a l’adreça electrònica educacio@caldesdemontbui.cat o al telèfon 938 627 024.

Podeu trobar tota la informació sobre el PEC a www.caldesdemontbui.cat/pec .

Darrera actualització: 12.03.2017 | 13:18

Imatges

La regidora d'Educació, Roser Guiteras, adreçant-se al grup impulsor del PEC El grup impulsor del PEC, treballant