Torna el Ral·li d’Autobusos Clàssics Barcelona Caldes

Dimecres, 5 de juny de 2019 a les 12:00

Una quarantena d’autobusos clàssics participen aquest cap de setmana en una nova edició del Ral·li Internacional d’Autobusos Clàssics Barcelona Caldes de Montbui

Prèviament a la celebració del Ral·li, que tindrà lloc diumenge 9 de juny, entre les 10h i les 13h, el dissabte 8 de juny a la tarda, tindrà lloc l’exposició de vehicles a l’avinguda Reina Ma Cristina de Barcelona.

L’exposició es pot visitar dissabte de 16h a 21:30 i diumenge de 8:30h a 10h

L’exposició d’autobusos clàssics és una mostra festiva i oberta al públic familiar, on les visites als autobusos antics i a les exposicions sobre la història del transport públic, es completen amb activitats per als infants i joves. En aquestes visites, l’organització posa als servei de les persones visitants, historiadors I experts del món del transport públic que expliquen les efemèrides dels vehicles que hi ha exposats.

La visita es completa amb una passejada per les exposicions que diferents entitats com ATM i AMB munten sobre la història dels transports, i la participació a les activitats com fer un clauer amb Sagalés, fer de conductors d'autobús per un dia amb un simulador o pujar a un simulador de bolcada.

També és en aquest espai expositiu on es poden comprar els tiquets per a la participació al Ral·li de diumenge en un dels autobusos clàssics que recorren els 25 kilòmetres per carretera des de l’Avd. Reina Ma Cristina de Barcelona, fins l’Avd. Pi i Margall de Caldes de Montbui.

Un dels busos estrelles de l’exposició prèvia al Ral·li és un model de principis del segle XX (1909) de l’Hispano Suiza. La carrosseria és la clàssica tancada de l’època i l’estructura és de fusta de freixe i una baca per equipatges al sostre. El vehicle està restaurat i preservat per l’empresa Sagalés.


Estand turístic de Caldes a l’exposició

L’Oficina de Turisme de Caldes de Montbui tindrà un estand en aquesta exposició des d’on promocionarà els productes típics I els recursos turístics del municipi, així com les rutes de senderisme i cicloturisme i les jornades de les cireres que es celebren aquests dies a la població.

El Ral·li Barcelona Caldes

El recorregut del Ral·li comença a les 10h del diumenge des de l’avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona en direcció a la C-17 i després que l’exposició s’hagi pogut visitar des de les 8:30h.

Així, las comitiva de busos clàssics passarà per la carretera antiga de Montcada, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, fins arribar a Caldes de Montbui, on també s'exhibeixen els vehicles.

L’arribada del Ral·li està prevista al voltant de les 13h a l’Avd. Pi i Margall de Caldes de Montbui, on els vehicles quedaran exposats a la mateixa avinguda i a la plaça de l’Església fins les 14h.

Les persones que hagin pujat amb els busos del Ral·li, podran tornar a Barcelona gratuïtament en autobusos de línia de Sagalés, mostrant el gadget del Ral·li que se’ls donarà amb els passis per viatjar en els autobusos clàssics.

10 anys del Ral·li d’Autobusos Clàssics Barcelona- Caldes de Montbui

El Ral·li va néixer l’any 2010 dels esforços conjunts de l’empresa Sagalés, la Fundació TMB i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA) i cada any aplega més participants i més visitants.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és revalorar el patrimoni i la història del transport col·lectiu urbà i suburbà de superfície.

 

Més informació a www.busclassic.org

 

 

 

 

 


 

Darrera actualització: 05.06.2019 | 15:02