Si teniu previst viatjar: Viatgeteca!

Dimecres, 13 de juny de 2018 a les 12:55

La Biblioteca de Caldes torna a posar en marxa el conjunt d’accions adreçades a facilitar l’organització de viatges dels seus usuaris i que s’engloben en el programa Viatgeteca 2018

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni

Núria Puigivila, directora de la Biblioteca de Caldes de Montbui

El regidor de Cultura i Patrimoni, Isidre Pineda, i la directora de la Biblioteca de Caldes, Núria Puigivila, han presentat aquest matí l’edició 2018 del programa Viatgeteca, el conjunt de recursos informatius pensats per facilitar l’organització dels viatges de calderins i calderines, ara que s’acosta l’època estival.

Viatgeteca és un programa que té per objectiu ajudar a planificar les vacances dels usuaris de la Biblioteca a través de diferents elements informatius, divulgatius i de consulta que es podran trobar durant els mesos de juny i juliol a l’equipament.

A més, com l’any passat, la Biblioteca de Caldes de Montbui només estarà tancada una setmana (del 13 al 19 d’agost), de manera que aquests recursos per preparar viatges estaran també disponibles durant l’agost.

Tota la informació sobre la Viatgeteca, activitats, guia de virtual, materials d’interès, etc, la podreu trobar a www.viatgeteca.cat.

RECURSOS DE LA VIATGETECA 2018

Exposició al vestíbul de les últimes novetats del mercat en guies de viatge

Des de fa un parell d’anys la Biblioteca aposta per fer una compra més selectiva, amb productes diferents, que vagin més enllà de les guies de viatge convencionals. Aquest any trobareu, entre d’altres, llibres d’editorials com Taschen, Monocle o Gestalten, que es caracteritzen per oferir guies singulars i diferents on s’hi expliquen les últimes tendències en viatges. A més, la Biblioteca compta ja amb més de 800 títols de guies de viatge i revistes especialitzades acumulats al llarg de tots aquests anys.

Guia virtual de la Viatgeteca 2018

Fa 10 anys que va néixer aquesta guia que al principi només oferia novetats i que ha anat evolucionant fins convertir-se en recull virtual de continguts interessants, amb articles de les últimes tendències en viatges, articles d’opinió, entrevistes, experiències viatgeres, apps, consells per viatjar, etc. Aquest any, la Biblioteca ha volgut vincular més el contingut de la guia a les activitats de la Viatgeteca i del poble, amb un parell d’articles on hi apareixen històries de calderins i calderines. El resultat és una guia completa i un producte original i exclusiu elaborat des de l’equipament cultural calderí. La trobareu enllaçada dins la pàgina: www.viatgeteca.cat

Programació d’activitats

Un altre bloc important és la completa programació d’activitats al voltant dels viatges i el turisme per a totes les edats. Enguany les activitats són:

No perdis el tren

Adults - Fins el 26 de juny. Les biblioteques del Projecte Turisme i Informació, amb la col·laboració de la RENFE, ofereixen l’oportunitat de guanyar tres passis d’interrail de 2a classe per a dues persones. Aquest any, per participar al concurs, s’ha d’entrar a la web www.noperdiseltren.cat i escriure un microrelat sobre la fugida en tren, inspirada en imatges del territori.

Concurs fotogràfic

Adults- Fins el 15 de setembre. Torna el concurs en el qual pots participar enviant un màxim de tres fotografies de les vacances d’enguany abans del 15 de setembre. El guanyador s’emportarà un lot de llibres i una guia de viatges.

Taller d’estiu 2018: Els punts cardinals (Book Express Club d’estiu)

Infantil – 2, 4, 9 i 11 de juliol. Taller d’escriptura i lectura adreçat a nens i nenes de 10 a 12 anys en el què aquest estiu, tots els participants viatjaran amb el tren del llibres fins els quatre extrems del món: del nord cap al sud i de l’est cap a l’oest. Busquem exploradors-lectors intrèpids perquè aconsegueixin els 20 bitllets que hi ha disponibles a la Biblioteca.

Xerrada: Marxar bé i tornar millor: Recursos interculturals & emocionals per gaudir del viatge

Adults - 15 de juny a les 19 h a la sala d’actes. Xerrada a càrrec d’Anna Rodríguez Casadevall per a persones que vulguin omplir d’eines i recursos interculturals i emocionals que els ajudin a preparar i gaudir del viatge i a tornar a casa.

Xerrada: Aurores boreals, com fotografiar-les

Adults - 22 de juny a les 19 h a la sala d’actes. Xerrada a càrrec de Quim Dasquens on explicarà eines i trucs per fotografiar les aurores boreals, les quals han fascinat l’ésser humà durant generacions, i també consells per moure’s en el canviant clima del cercle polar.

Xerrada : Costa Rica: més enllà del Gallo Pinto i el Pura Vida

Adults – 6 de juliol a les 19 h a la sala d’actes. Xerrada a càrrec de Toni Royo on ens aproparà al coneixement de Costa Rica i tota la seva regió. Coneguda com la Suïssa de Centreamèrica, Costa Rica sovint s’ha presentat com el país més estable de la regió, i un català hi va contribuir. És un país amb un paisatge i un natura espectaculars que reserva moltes sorpreses als seus visitants.

Taller : Taller de postals de viatge

Infantil – 10 de juliol a les 18 h a la sala d’actes. La Marta Soley de Dolça llibreta ens farà un taller molt creatiu, on els nens i nenes a partir de 9 anys que hi participin podran crear des de 0 una magnífica i original postal de viatge. Gaudiran del plaer d’escriure, enviar i rebre postals.


 

 

Darrera actualització: 13.06.2018 | 13:22