Segona trobada ciutadana del projecte Caldes, ciutat amiga de la gent gran

Divendres, 28 d'abril de 2017 a les 13:46

L’Ajuntament reprèn el procés participatiu per convertir Caldes de Montbui en un espai amable amb la gent gran i es crea el grup impulsor format per ciutadania interessada i implicada en el projecte

Dijous 27 de maig va tenir lloc la segona convocatòria ciutadana del projecte Ciutats amigues de la gent gran, amb l’objectiu de crear un grup impulsor que lideri aquest procés de participació ciutadana.

En la trobada d’ahir el grup va reflexionar sobre dels 8 eixos de treball del projecte, la Comunicació i informació, proposant accions per millorar els canals de comunicació existents perquè la informació arribi amb efectivitat a la gent gran i perquè es tinguin en compte nous canals i mitjans de comunicació.

El grup ha proposat fer dues trobades anuals per treballar els diferents eixos i, alhora, fer el seguiment de la implantació de les propostes sorgides del grup de treball. La propera trobada es farà el 26 d’octubre d’enguany.

El grup també va dedicar una estona a valorar aquesta iniciativa de participació ciutadana i per reflexionar sobre la qualitat de vida de la gent gran a Caldes de Montbui, fent un repàs pels diferents recursos i serveis existents.

Antecedents
Caldes es va adherir a aquest projecte en el Ple de l'abril de 2016 i la iniciativa està sent liderada per l’Ajuntament, la Fundació Santa Susanna i la Diputació de Barcelona. El juny de 2016 es va fer la primera convocatòria ciutadana i al llarg dels darrers mesos s’ha treballat en la primera fase de diagnosi.

Caldes, ciutat amiga de la gent gran té com a principal objectiu l'envelliment actiu en el marc d'una xarxa mundial de ciutats i que ha de ser desenvolupat en xarxa a través de la col·laboració de tots els agents locals relacionats amb la gent gran. El projecte gira a l'entorn de vuit dimensions:

  • Participació social i cívica
  • Mobilitat i transport
  • Accessibilitat i ús dels espais públics i privats
  • Habitatge
  • Serveis socials i de salut
  • Relacions de suport i ajuda mútua
  • Respecte, desigualtats i condicions d’inclusió
  • Comunicació i informació

El projecte estableix un calendari d'actuacions de 5 anys: durant el primer i segon any es farà la planificació (que inclou definir les actuacions i el pla d'acció i realitzar el diagnòstic participatiu); del tercer al cinquè anys es farà la implementació i el seguiment; i a final del 5è any es farà l'avaluació del progrés.

Caldes, ciutat amiga de la gent gran
«Ciutats amigues de la gent gran» és un programa que ha impulsat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a favor de la salut i el benestar de les persones grans. Té com a principal objectiu l'envelliment actiu en el marc d'una xarxa mundial de ciutats.

El projecte s'adreça a tot un col·lectiu que, en el cas de Caldes, és nombrós i format per persones majoritàriament actives, autònomes i amb un gran potencial d'implicació en l'entremat social del municipi. I vol tenir en compte, de manera especial, l'atenció a les persones d'aquest col·lectiu amb menys autonomia i més risc d'exclusió social.

D'altra banda, la proposta esdevé una oportunitat per treballar conjuntament en el marc d'una xarxa mundial d'experiències, contactes i complicitats unides per assolir els objectius marcats i que es materialitza en la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues promoguda per l'OMS.

 

Darrera actualització: 28.04.2017 | 13:47