Segona assemblea de l’any del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, amb dos calderins

Dimecres, 17 de juliol de 2019 a les 00:00

Laia Farràs i Ronny Daniel Cevallos són dos calderins que formen part del CNIAC, l’organisme de participació ciutadana que té per objectiu incorporar la mirada d’infants i joves en la política catalana

Aquest mes de juliol ha tingut lloc la segona assemblea del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, amb l’assistència dels dos representants calderins, Laia Farràs (consellera del Consell d’Infants del curs 2017/2018) i el Ronny Daniel Cevallos (conseller del Consell d’Infants dels cursos 17/18 i 18/19). Aquesta era la primera sessió del Ronny, qui s’ha incorporat com a conseller titular de l’assemblea del CNIAC.

Ambdós han valorat positivament l’assistència a l’assemblea, en la qual s’ha treballat sobre el Premi de la Infància que lliuraran el 20 de novembre, Dia internacional de la Infància. Els infants han proposat alguns noms com són els de Greta Thunberg activista mediambental, Malala Yousafzai activista per l’educació i Òscar Camps, d’Open Arms.

Durant la sessió, la Laia i el Ronny han participat en altres grups de treball que tractaven diferents temes com les properes eleccions que s’han de realitzar al CNIAC per a formar part de la comissió permanent o de la junta directiva.

També han parlat sobre el Consellòmetre, una dinàmica participativa per copsar l’opinió dels infants sobre temes que els preocupen: educació, salut, transport, oci, mediambient i mobilitat. El Consellòmetre calderí ha estat instal·lat durant 15 dies al TOC perquè infants i joves poguessin fer les seves aportacions. La Laia i el Ronny faran arribar aquestes aportacions al CNIAC per redactar el manifest dels Infants que es llegirà en el marc del 20 de novembre.

Properes accions

A principis d’octubre el CNIAC es torna a reunir, aquest cop en un format de colònies, per posar en comú les aportacions dels diferents consellòmetres i redactar el manifest.

Més informació: http://www.caldesdemontbui.cat/municipi/ciutadania/organs-i-espais-de-participacio-ciutadana/consell-nacional-de-la-infancia-i-ladolescencia-/

 

 

Darrera actualització: 18.07.2019 | 08:26