Se celebra el primer Consell Escolar Municipal del curs

Dimecres, 11 de desembre de 2019 a les 00:00

El primer Consell Escolar del curs 2019/20 acorda crear grups de treball per analitzar les necessitats escolars de Caldes i per estudiar les implicacions a l'escola de la reforma horària

El primer Consell Escolar Municipal del curs 2019/2020, que va tenir lloc el passat 27 de novembre i va estar presidit pel regidor d’Educació i Formació Permanent Josep Busquets, va començar amb la presentació dels membres i va continuar amb la visualització d’un vídeo de l’acte “Transformar l’educació per a transformar el món en què vivim” del passat 12 de desembre 2018. La part visualitzada corresponia a les intervencions d’Eduard Vallory, president del Centre UNESCO i director d’Escola Nova 21, i de la professora Stefania Giannini, directora general adjunta per a l’Educació de la UNESCO, en la que es s’explica cap a on va l’educació a nivell mundial, a partir dels plantejaments de la UNESCO establerts a la Declaració d’Incheon 2030 i que servei com a marc d’acció per a la realització del 4t ODS (Objectiu de Desenvolupament Sostenible): “Garantir una educació inclusiva i equitativa de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge permanent per a tothom”.

El vídeo fa evident que la transformació educativa que s’està produint a Catalunya està totalment alineada amb aquesta visió i va servir per a fer una petita reflexió sobre com el Consell Escolar Municipal pot contribuir a aquesta transformació de l’educació que ha de ser l’eina clau per a la transformació social.

Projecte d’Olimpíades Escolars

El primer Consell Escolar del curs també va acollir la presentació per part de l’alumna de l’Institut Pic del Vent Rocio Sánchez, i del voluntari Santi Cijes, del projecte d’Olimpíades Escolars, que els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pic del Vent estan elaborant en el marc dels taller del projecte singular de diversificació curricular El Cim per presentar a les escoles de primària. El projecte va ser molt ben acollit i va recollir les aportacions fetes per part de les representants de les escoles. L’objectiu d’aquest projecte és que l’alumnat sigui el veritable protagonista i que, amb l’ajut d’una persona voluntària del Club Atlèlic Calderí, desenvolupi totes les passes corresponents a l’organització d’aquest esdeveniment esportiu en que hi participarien alumnes de les 4 escoles del municipi.

L’Ajuntament va informar al Consell, per veu del regidor, de les dades de matriculació actuals: 215 alumnes de 1r cicle d’educació infantil, 2714 alumnes d’educació infantil, primària i ESO, 537 alumnes d’educació secundària postobligatòria, 320 alumnes a l’Escola d’Adults Municipal El Roure Gros, 244 alumnes a l’Escola Municipal de Música Joan Valls i 230 alumnes al Taller d’Art Municipal Manolo Hugué.

També es va traslladar al Consell l’oferta de grups escolars per al curs vinents que ha plantejat el departament d’Educació i que preveu els mateixos grups a P-3, un grup menys a 1r d’ESO a l’Institut Manolo Hugué i, d’entrada, un grup menys a 1r de Batxillerat, fet que s’acabarà confirmant en funció de la demanda.

Així mateix es va informar de l’inici del programa LECXIT i de l’inici de l’activitat de la xarxa 0-6 que va realitzar la primera trobada del curs amb una visita a l’Escola Bressol Municipal Gegant del Pi.

També es va informar de les gestions realitzades i de les últimes informacions per part del departament d’Educació en relació a la contractació per part de les AMPAS / AFAS de professionals com auxiliars de conversa, psicòlegs, bibliotecaris que d’acord amb la normativa vigent no poden intervenir en horari lectiu.

Finalment, es va informar en relació a l’estat de les accions del PEC i es va recordar les línies prioritàries de treball del Consell Escolar Municipal acordades pels propers anys.D’entre aquestes es va prioritzar com a línia de treball per a curs la planificació escolar amb 2 objectius:

fer una planificació escolar del municipi en coordinació amb el Departament d’Educació, i ampliar l’equipament educatiu del Bugarai per donar resposta a les necessitats d’espais de l’Institut Pic del Vent i l’Escola El Calderí.

Per tal de portar a terme aquesta tasca de planificació escolar s’acorda constituir un grup de treball per fer un document que reculli tot un seguit de dades i analitzi les necessitats de planificació escolar del municipi a les diferents etapes a mig termini.

També es va acordar constituir un grup de treball en relació a les implicacions a nivell educatiu que tindrà la reforma horària a la que l’Ajuntament va aprovar adherir-se al Ple Municipal del passat mes de novembre.

Per finalitzar la sessió es va aprovar el calendari de les sessions ordinària del Consell Escolar Municipal que curs que tindran lloc l’11 de març i el 22 de juny.

 

 

Darrera actualització: 11.12.2019 | 12:05