Satisfacció de la ciutadania i de la gent que visita Caldes

Dilluns, 27 de maig de 2019 a les 11:00

Un estudi sobre la percepció del municipi realitzat amb tecnologia Big Data demostra un alt grau de satisfacció per part de la ciutadania i de les persones que visiten Caldes de Montbui

 

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha dut a terme, una prova pilot amb l’empresa Eduzone per determinar la percepció que els visitants esporàdics i la ciutadania tenen del municipi. Els resultats, obtinguts mitjançant eines d’anàlisi Big Data, indiquen un grau alt de satisfacció amb la localitat. La prova ha durat quatre mesos i s’ha realitzat en el marc del Laboratori SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya.

L’anàlisi ha permès a l’ajuntament saber que els principals usuaris del wifi municipal és la pròpia ciutadania de Caldes, seguida per la de diverses localitats del Vallès Oriental i Occidental i de la ciutat de Barcelona. El consistori també ha pogut conèixer les raons que mouen a les persones visitants a desplaçar-se fins a Caldes. Es tracta, majoritàriament, de motius laborals, d’assistència a fires i congressos, de participació en agrupaments escoltes o tornejos esportius i de realització d’activitats termals.

Gràcies a la instal·lació, a finals de 2018, de microcel·les a l’accés públic de wifi situat a la plaça Font del Lleó, la plataforma implementada per Eduzone ha pogut recollir dades i opinions dels usuaris de manera anonimitzada i encriptada a través d’enquestes realitzades en el pas previ a la connexió. Posteriorment, s’han aplicat tecnologies basades en Big Data per gestionar i estudiar aquesta informació.

Mitjançant aquesta prova pilot l’empresa Eduzone també ha pogut copsar el grau d’èxit de la seva plataforma en entorns urbans, una eina que, a més de recollir dades, garanteix una connectivitat wifi segura, adaptable i gratuïta, fet que les persones usuàries han valorat molt positivament.

El Laboratori SmartCatalonia és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya que treballa per promoure la realització de proves pilot de solucions intel·ligents en entorns reals.

Darrera actualització: 27.05.2019 | 12:03

Imatges

Antena Wi-Fi