Per l’Escaldàrium, No és no

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 08:00

El 14 de juliol, amb motiu de l’Escaldàrium, la vila activa una campanya contra agressions sexistes anomenada No és no, a Caldes de Montbui festes lliures de sexisme

La campanya No és no, a Caldes festes lliures de sexisme, que és l’avantsala d’un protocol contra agressions sexistes que l’Ajuntament i Caldes Feminista estan acabant de redactar, estarà inclosa dins la multitud d’accions que engloba l’Escaldàrium.

No és no és un projecte que té per objecte posicionar Caldes de Montbui contra tot tipus de coaccions i agressions de gènere.

La campanya de juliol, feta amb la col·laboració de la Comissió Escaldàrium, consisteix en la distribució de cartells i passamans informatius amb el lema No és no, a Caldes de Montbui festes lliures de sexisme i en la instal·lació d’un “punt lila” durant la celebració de l’Escaldàrium i la festa posterior per a l’atenció de casos d’assetjament. També hi haurà “agents lila” (voluntaris que portaran una armilla lila, als quals acudir en cas de patir o de ser testimoni d’un assetjament sexista). En aquesta mateixa festa, que comença la matinada del 14 al 15 de juliol, s’emetran falques i es projectarà la imatge de la campanya.

Informació essencial

Els passamans de la campanya que es distribuiran donen informació essencial per detectar assetjaments i agressions i faciliten els números de telèfon de contacte que cal tenir presents:

  • Emergències: 112
  • Policia Local de Caldes de Montbui: 93 865 41 41
  • Mossos d’Esquadra Caldes de Montbui: 93 865 52 20
  • Centre d’Atenció Primària Joaquim Mirambell: 93 865 44 55
  • Hospital de Mollet: 93 563 61 00

El material distingeix entre quatre categories de violència: psicològica, física, sexual i ambiental (totes relacionades amb la violència sexista) i els tres nivells de gravetat que corresponen a cada un.

La informació de tot plegat la signen l’Ajuntament de Caldes de Montbui, Caldes Feminista i la Comissió Escaldàrium (integrada pel Ball de Diables i l’Associació de Bombers Voluntaris de Caldes).

Informació sobre l’Escaldàrium: www.escaldarium.com

Darrera actualització: 10.07.2018 | 08:51