Mitjans locals, professionals, propers i imprescindibles

Dijous, 12 de desembre de 2019 a les 14:10

Representants de la premsa local i comarcal relacionada amb Caldes de Montbui es troben a Thermalia per parlar dels mitjans de proximitat, de la seva funció i del seu futur

L’exposició “1886 – 2019. La premsa calderina. Passió per informar (malgrat tot)”, a més de posar en valor el paper dels mitjans locals, ahir va propiciar una trobada i un extens diàleg entre persones responsables d’informar la ciutadania calderina.

El Museu Thermalia, Raquel Puig i Benjamí Recacha, creadors de l’exposició, van organitzar una taula rodona moderada per Eduard Garcia, president de la Federació de Mitjans Locals de Catalunya i director de Ràdio Palau.

La presència de professionals de la comunicació, de ciutadania i de polítics com l’alcalde, Isidre Pineda, la regidora de Patrimoni, Carme Germà i el regidor del PSC, Xavier Moreno, va generar espais de diàleg i espais de debat emmarcats en un clima de respecte i consideració envers la comunicació local. La relació entre mitjans i estaments polítics, econòmics, socials i culturals es va tractar obertament i amb esperit crític i constructiu.

Precarietat, professionalitat, canvi, honestedat i proximitat van ser conceptes que van ocupar gran part de la sessió. També són conceptes que sovint van lligats al periodisme local, un sector imprescindible que massa sovint ha de reivindicar el seu rigor i la seva professionalitat.  

La presència dels comissaris Puig i Recacha va servir també per desviar la mirada a la primera premsa local i per visualitzar el canvi que els mitjans locals han fet en el darrer segle i mig.

Els protagonistes

Aquesta exposició i aquesta taula rodona té com a protagonistes els mitjans de comunicació que han estat i estan al servei de la ciutadania calderina des de finals del segle XIX fins ara. I, en concret, els organitzadors agraeixen la presència de les persones que la van integrar i del públic que s’hi va afegir.

Van assistir com a ponents

Edilbert Comas, del Setmanari Montbui

Albert Jordana, gerent de VOTV

Queralt Campàs, periodista freelance, redactora d'Ona Codinenca i El 9Nou.

Ivette Hijano, co-impulsora del Calderí

Jonatan Del Amo, co-director del Tot Caldes

Maria Núria Revetlle, periodista de Catalunya Ràdio

Ferran Monterde, gestor de continguts de Ràdio Caldes

 

Darrera actualització: 12.12.2019 | 15:27