Localitzat un nou artefacte de la Guerra Civil al Farell

Dimecres, 4 de novembre de 2020 a les 12:30

L’artefacte, que el va trobar un boletarie al Farell i va avisar als Mossos d’Esquadra, el va fer explosionar una unitat de Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius

El passat 25 d’octubre pels volts de les 10h del matí, un boletaire va alertar als Mossos d’Esquadra de la troballa d’un artefacte a la muntanya d’El Farell. Es tractaria d’un obús d’artilleria de 75 mm i d’uns 40 Kg de pes, que podria haver caigut al Farell durant la Guerra Civil. La unitat de Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX) de Girona es va desplaçar fins a la zona a requeriment dels Mossos i va fer una detonació controlada a la cantera del Farell, on també s’hi van desplaçar una dotació de Bombers i del CEM. La detonació es va produir sense incidents.

El passat mes de febrer es va trobar una bomba de morter també al Farell

El projectil el va trobar el 4 de febrer d’aquest mateix any a la muntanya del Farell un veí de Mollet que estava buscant espàrrecs. En aquell cas es tractava d’una bomba de morter del model Valero 81mm que pesava 4 Kg de pes.

Els cossos de seguretat alerten sobre el perill de manipular aquest tipus d’artefactes

Tant l’Ajuntament com els diferents cossos de seguretat destaquen la importància d’avisar de seguida a la Policia, als Mossos d’Esquadra o al 112 quan es localitza un artefacte d’aquest tipus i en cap cas manipular-los ni agafar-los ja amb la manipulació poden esclatar i causa danys irreparables.

 

Darrera actualització: 04.11.2020 | 12:42

Imatges

L'obús trobat al Farell L'obús un cop explotat per la ubnitat de TEDAX