L’escriptora Care Santos explica el seu el procés creatiu

Dijous, 14 de març de 2019 a les 00:00

Care Santos parla de les seves dues novel·les -Mentida i Desig de xocolata- amb els alumnes del cursos de català

Font: Consorci per a la Normalització Lingüística

La trobada, que ha tingut lloc aquest dimarts a l’aula taller de Les Cases dels Mestres, clou una activitat que l’alumnat va iniciar a principi de curs quan els grups de l’Elemental 2 i de l’Intermedi 2 van començar a llegir Mentida (Premi Edebé 2015 de Literatura Juvenil), novel·la juvenil que utilitza un llenguatge molt apropiat per al nivell de llengua que tenen les persones que fan aquests cursos, i l’alumnat de l’Intermedi 2 i Suficiència 2 llegien Desig de xocolata (Premi Ramon Llull 2014), que utilitza un llenguatge i un fil narratiu més complexos.

A la xerrada, que ha estat seguida per una trentena de persones, la majoria alumnes dels cursos de català, també hi ha assistit la regidora d’Educació Roser Guiteras i les responsables de l’Oficina de Català de Caldes.

En una “conversa” molt amena que de seguida es va establir entre l’autora I l’alumnat, Care Santos va explicar com inicia i desenvolupa el seu procés creatiu. Com s’il·lusiona o li interessa un tema I comença a documentar-se’n per fer la novel·la que té al cap, una història que quan comença a escriure ja ha de saber com acaba, va dir.

Care Santos també va explicar que per ella no existeix la literatura juvenil sinó la literatura també per a joves, i va lligar la seva experiència literària amb la seva experiència com a mare de 3 criatures.

Les trobades amb professionals de l’escriptura tenen l’objectiu d’estimular l’hàbit de llegir i apropar l’alumnat a la literatura i la llengua catalanes.


 

Darrera actualització: 14.03.2019 | 13:21

Imatges

Care Santos Xerrada Care Santos