L'alumnat de Caldes de Montbui participa en uns tallers de lectura del programa LEXCIT

Divendres, 31 de març de 2017 a les 13:45

A Caldes de Montbui hi treballen conjuntament les escoles de primària, les AMPA, la Biblioteca de Caldes i l’Ajuntament, amb la coordinació del Punt de Voluntariat

35 infants i 35 voluntaris han participat aquesta semana en uns tallers de lectura que s'han fet a la Biblioteca de Caldes de Montbui. Aquesta activitat forma part del programa LECXIT que es fa a les escoles de primària de la vila termal.

Els tallers de lectura són una activitat organitzada per la Biblioteca, on hi participen el voluntariat amb els infants, que d'una manera divertida passen una bona estona amb els contes i amb infants i voluntariat de les altres escoles de Caldes de Montbui.

Aquest any el taller ha anat de llops, introduint un vocabulari molt específic del món dels detectius a l’alumnat d’entre 6 i 11 anys.

El dia 27 d’abril, a la tarda, es farà la cloenda del programa LECXIT a la Sala Can Rius.

LECXIT, lectura i èxit
LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la Fundació ”la Caixa” i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de manera lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

A Caldes de Montbui s'ha materialitzat gràcies al treball conjunt d'escoles de primària, AMPA, Biblioteca de Caldes i Ajuntament, amb la coordinació del Punt de Voluntariat per tal de fer la crida i les inscripcions dels voluntaris.

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i, d’alguna manera, esdevenir un referent lector. Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en allò que li agrada.

Tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.

Si voleu més informació: Punt de Voluntariat (participacio@caldesdemontbui.cat) tel. 93 865 56 56 o 93 115 09 47; Secretaries de les escoles: Escola El Calderí, tel. 93 862 77 30; Escola El Farell,tel. 93 865 03 73; Escola Montbui, tel. 93 865 08 33; Escola Pia, tel. 93 865 03 33.

Darrera actualització: 04.04.2017 | 09:06