L’Ajuntament s’adhereix a la iniciativa #UnÁrbolPorEuropa

Dilluns, 16 de desembre de 2019 a les 00:00

Una setentena de municipis, entre ells Caldes de Montbui, s'adhereixen a la campanya #UnÁrbolPorEuropa llamçada a Madrid coincidint amb celebració de la Cimera del Clima

L’associació juvenil Equipo Europa, amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a España va fer pública el passat dimecres 11 de desembre, i en el marc de la celebració de la COP25, la campanya #UnÁrbolPorEuropa en la que participen una setantena de municipis d’Espanya, entre ells Caldes de Montbui, que s’han compromès a plantar al menys un arbre al seu municipi abans del Dia Mundial del Medi Ambient del 2020.

La campanya, que es va presentar en un acte a les oficines del Parlament Europeu a Madrid, continua oberta fins el 5 de juny del 2020 i els municipis poden formalitzar les seves adhesions fins aquesta data.

La iniciativa sorgeix arran de les declaracions del president del Parlament Europeu, l’italià David Sassoli, que recentment animava als alcaldes i alcaldesses dels municipis europeus a plantar al menys un arbre a les seves localitats davant la destrucció provocada pels incendis de l’Amazònia I de la regió russa de Sibèria.

El Parlament pretén així visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l’àmbit local, fomentar la col·laboració entre la joventut i les autoritats locals en els processos de presa de decisions i reconèixer el paper fonamental de la joventut en favor de la sostenibilitat local.

L’acte de presentació de la campanya, que es va tancar amb la signatura del Manifest per part dels alcaldes i alcaldesses assistents, va comptar amb la participació de la directora de l’Oficina Maria Andrés, el director general de Comunicació i portaveu del Parlament Europeu Jaume Duch, un Eurodiputat de la Delegació de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu a la COP25, la presidenta de l’Equip Europa Júlia Fernández, i una trentena de joves per van manifestar el seu suport a la lluita contra el canvi climàtic a través d’aquesta campanya.


El Manifest

El text del manifest #UnÀrbolPorEuropa consta dels següents punts:

1. Augmentar la conciència social sobre la sostenibilitat en l’àmbit local.

2. Fomentar la col·laboració entre les autoritats locals i la societat civil, i en especial la joventut, a l’hora de promoure el desenvolupament sostenible.

3. Reconèixer el paper fonamental del jovent en l’assoliment de la sostenibilitat local, ja que el seu interès en el desenvolupament sostenible, la reducció de les emisions de gasos d’efecte hivernacle i la conservació ecològica s’ha fet patent en el darrer any.

4. Plantar un arbre per Europa en els municipis adherits abans del 5 de juny del 2020, compartint una fotografia del moment amb l’Equip Europa, per a que quedi constància del fet.

5. Promoure en la comunicació institucional, el web i les xarxes socials, una campanya per promoure la sostenibilitat local i animar a d’altres alcaldes a afegir-se a aquesta iniciativa, utilitzant el lema #UnÁrbolPorEuropa.

 

Més informació sobre el Manifest i la campanya : https://equipoeuropa.wixsite.com/home/unarbolporeuropa


 


 

Darrera actualització: 16.12.2019 | 10:41