L’Ajuntament habilitarà 63 noves places d’aparcament a Can Rossell

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 13:05

El Pla d’aparcament de Can Rossell facilita l’accessibilitat al barri i proporciona 63 places d’aparcament, amb l’adequació de la zona verda adjacent a l’Institut i els canvis al carrer de Velázquez

Jaume Mauri, regidor d'Espais Públics i Mobilitat

L’Ajuntament de Caldes de Montbui continua desenvolupant l’estudi de mobilitat urbana del municipi, arribant ara al barri de Can Rossell, on s’ha realitzat un estudi per analitzar les potencialitats del barri per tal de millorar tant la gestió de mobilitat com dels aparcaments.

Fruit d’aquest estudi s’han establert diferents accions amb l’objectiu de facilitar l’accessibilitat al barri ajustant els sentits de circulació i optimitzant les places d’aparcament.

Aquestes accions es troben englobades en el Pla d’aparcaments del barri de Can Rossell que avui ha presentat en roda de premsa Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics i Mobilitat.

El Pla es dividirà en dues fases:

. Fase 1.-  Posada en servei de dos nous espais d’aparcament lliure previstos pel desembre del 2020, donant lloc a més de 63 vehicles, 46 en solar i 17 en calçada.

. Fase 2.- Traslladar l’estratègia de la zona blava de l’Avinguda Pi i Margall “més rotació, més aparcament” a l’eix comercial de l’Avinguda de Josep Fontcuberta.

Aquesta segona fase està prevista per la primavera de 2021, donant lloc a 86 places regulades per zona blava.

A dia d’avui, el barri de Can Rossell compta amb 530 places d’aparcament, amb les actuacions del nou pla passarà a 593. Seran 63 places més d’espai d’estacionament, un 12% més respecte la situació actual, amb una millora de la mobilitat i la seguretat viària al haver ajustat l’esquema de sentits de circulació del barri.

Fase 1: ampliació de places lliures d’aparcament (desembre)

Aquests dies han començat les obres per habilitar un solar municipal a l’avinguda Josep Fontcuberta, a davant del CAP Joan Mirambell i Folch. La nova zona d’aparcament suma 46 places d’aparcament.

En paral·lel, el carrer de Velàzquez passarà a ser de sentit únic de la circulació (direcció est), fet que permetrà afegir 17 noves places d’aparcament. La sortida es farà pel carrer de Francesc Macià, que manté el sentit de la circulació actual (direcció oest).

En total, aquesta acció permet habilitar 63 noves places d’aparcament lliure per al barri.

Fase 2: activació de la zona blava a l’avinguda Josep Fontcuberta (primavera de 2021)

La zona d’aparcament no regulat de l’avinguda de Josep Fontcuberta es convertirà en zona blava per promoure la rotació durant el dia, seguint el model de funcionament de la zona blava del centre.

L’objectiu és incrementar les opcions d’aparcament en l’horari de funcionament dels comerços en un dels principals eixos comercials del municipi i, alhora, alliberar aquestes places en horari nocturn i migdies. La zona blava de l’avinguda de Josep Fontcuberta segueix el model “més rotació, més aparcament” de les zones blaves de Pi i Margall.

Per altra banda, es mantindran les places d’aparcament per motos, les de càrrega i descàrrega (C/D) i altres reserves o places de mobilitat reduïda (PMR).

 

 

 

 

Darrera actualització: 16.11.2020 | 13:12