L’acte "Record" dibuixa el relat del que ha estat l’impacte de la Covid-19 a Caldes

Dimecres, 14 d'octubre de 2020 a les 13:45

L’acte ”Record” homenatja a les víctimes de la Covid-19 i a professionals i col·lectius que treballen per fer-hi front a través de testimonis i diverses disciplines artístiques

Divendres 9 d’octubre havia de donar inici la Festa Major de Caldes de Montbui, anul·lada per responsabilitat degut a la situació de pandèmia mundial. En el seu lloc, l’Ajuntament va voler dedicar aquesta data assenyalada a totes aquelles persones que han patit pèrdues i als professionals i col·lectius que, encara avui, treballen per fer front a la situació.

A través de testimonis i diverses disciplines artístiques l’acte va dibuixar el relat del que ha estat l’impacte de la Covid-19 a Caldes de Montbui. Les intervencions van anar a càrrec de Laia Cuscó, regidora de Cultura; Ferran Rodríguez, jove vinculat a la vida jove calderina pel seu activisme associatiu i per vocació professional; MªÀngela Barriel, mare, àvia i membre activa de la comunitat associativa de Caldes; Daniel López, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i  investigador del grup de recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos, i Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui, que va cloure l’acte.

Al llarg de l’homenatge, diverses expressions artístiques es van anar intercal·lant amb les intervencions. El grup calderí Terra, format per Rubén Caneiro i Marçal Pàmies, va dur a terme dues peces del seu primer disc “Roda el món” en dos moments del capvespre, ja des de l'inici, però, van amenitzar l’arribada del públic endinsant-los en l’atmòsfera de l’acte, acompanyats de les pinzellades de l’artista calderina Esther Tenedor que des de llavors fins al final de l’homenatge va pintar en directe una obra inspirada en la situació que estem vivint.

Junt amb la música i la pintura, la dansa va ser la tercera expressió artística que va acompanyar l’acte. La companyia de dansa Silver Drops dirigida per la coreògrafa calderina Anna Macau, va presentar una peça del seu espectacle “Silver Drops”.

La pintura creada per l’artista Esther Tenedor, s’exposarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament per commemorar aquest acte d’homenatge, agraïment i esperança.

 

Darrera actualització: 15.10.2020 | 12:07