La Viatgeteca Fest inclou activitats viatgeres i un tast de vins

Dimecres, 29 de maig de 2019 a les 00:00

Tot i que l’espai dedicat a la Viatgeteca 2019 oferirà servei i exposarà material a la Biblioteca durant tot l’estiu, les activitats es concentraran en tres dies: de l’11 al 13 de juny

Isidre Pineda, regidor de Cultura

Núria Puigivila, directora de la Biblioteca

Com cada any, durant tot l’estiu 2019, la Biblioteca de Caldes de Montbui oferirà un munt de recursos per facilitar a les persones usuàries la preparació de les vacances. Els recursos oferts són de dos tipus: espais i serveis amb material de viatges, i activitats relacionades amb els viatges.

Pel que fa als espais i serveis, l’oferta es concreta en:

- Les darreres novetats en guies de viatges, que complementen una col·lecció actualitzada de més de 800 guies de ciutats i països d’arreu del món.

- Revistes de turisme, geografia i fotografia com Descobrir Catalunya, Digital Camera, Geo, De Viajes, El Mundo de los Pirineos, Viajar i Viajes National Geographic amb extensos reportatges sobre destinacions i rutes diverses.

- Una guia en format digital que recull les novetats documentals.

- El Punt TIC, un espai amb 7 ordinadors amb connexió a Internet perquè pugueu planificar adequadament les vostres vacances.

- El web www.viatgeteca.cat que, com cada any, recull la informació relacionada amb la Viatgeteca i els viatges, i els seus espais i activitats.

Pel que fa a les activitats, la Viatgeteca 2019 ofereix una novetat respecte a les edicions anteriors. Es tracta de la Viatgeteca Fest que, sota el lema “desfés els teus límits” concentra les activitats viatgeres en tres dies, del dimarts 11 de juny al dijous 13 de juny, i es tanca amb un tast de vins.

Viatgeteca Fest, desfés els teus límits: festival d’activitats

Mantenint l’eix de la passió universal per viatjar, en aquesta 11a edició de la Viatgeteca, la Biblioteca ha concentrat les activitats en tres dies. Així, l’11, 12 i 13 de juny tindrà lloc la Viatgeteca Fest, una trobada viatgera que convida a desfer els límits, a ampliar-los i a aventurar-se a venir, gaudir, escoltar, debatre i fer activitats diferents on el concepte de viatjar és el protagonista.

El format i les activitats de la Viatgeteca 2019 les han presentat aquest matí en roda de premsa el regidor de Cultura Isidre Pineda i la directora de la Biblioteca Núria Puigivila.

El calendari de les activitats és el següent:

Dimarts 11 de juny

- de les 17.30h a les 19.00h: Safari per Caldes (Photowalk)

Passejada fotogràfica per Caldes de Montbui, adreçada a joves de més de 14 anys, on el fotògraf i editor del web http://kamaleon.viajes/ Rafa Pérez, mostrarà i ensenyarà els trucs per aconseguir tirar bones fotos a diferents llocs emblemàtics del poble. Les fotografies fetes es penjaran amb el hasthag #SafariperCaldes19 a la xarxa social Instagram.

Per participar d’aquesta activitat, s’haurà de portar la càmera pròpia o un smartphone i fer la inscripció prèvia a través del whatsapp al 683 26 70 16. Les places són limitades.

- de les 19.30h a les 21.00h: Taula rodona “perquè viatgem”

La Sala d’Actes de la Biblioteca acollirà una trobada oberta per parlar, dialogar i discutir sobre els motius i les raons, tant racionals com emocionals, de per què viatgem. Aquesta activitat estarà conduïda per Fortià Carbonell, antropòleg i amant dels viatges i es retransmetrà en directe per Ràdio Caldes (107.9 FM i www.radiocaldes.cat)

Dimecres 12 de juny

- de les 17:00 h a les 18:30h:Taller infantil “Llibreta a la maleta! Diari de viatge”

Taller d’iniciació i descoberta per crear una llibreta en acordió que es convertirà en un diari de viatge. Un taller dinàmic i divertit, on la Marta de Dolça llibreta (http://dolsallibreta.com/)

ens ensenyarà trucs i idees perquè les persones participants puguin crear les seves pròpies peces amb les tècniques bàsiques d’enquadernació: tall, encolat i plegat de paper. Aquesta activitat va dirigida a nens i nenes a partir de 7 anys i per participar-hi cal fer preinscripció a la sala infantil de la biblioteca o a través del whatsapp al 683 26 70 16.

- de les 19.30h a les 21.00h:Taller adults “Llibreta de viatge”

Taller d’iniciació a l’enquadernació creativa a càrrec de la Marta de Dolça llibreta, on es realitzarà una peça pràctica i útil per fer un diari de viatge, amb enquadernació japonesa i butxaques interiors de mapes reciclats i un suport pel llapis. Aquesta activitat va dirigida a joves i adults (a partir de 16 anys), i per participar-hi cal fer preinscripció al taulell de la sala d’adults o per whatsapp al 683 26 70 16.

Dijous 13 de juny

- a les 17:30h: Viatjar amb nens, a càrrec de Cristina Sirviente

En Sergi la Cristina són una parella a qui agrada molt viatjar. Abans de néixer les seves dues filles, ja havien estat a alguns països, i després, van continuar corrent món, compartint experiències i vivències amb les nenes.

Viatjar és part de la seva vida. Tenir filles ha fet canviar alguns aspectes de la seva vida, però han continuat explorant el món. Viatgen amb les seves motxilles, en viatges d’entre un i dos mesos de durada, gairebé sense planificació, i sempre que poden surten del turisme convencional i agafen transports locals.

En viatjar a països llunyans, es van adonar que els europeus ja fa anys que viatgen en família. Quan es trobaven companys viatgers que encara no tenien descendència els hi preguntaven què tal era viatjar amb una criatura i el 2006 van decidir crear un blog anomenat viajarconninos.blogspot.com http://viajarconninos.blogspot.com/ per explicar com era l’experiència de viatjar amb nens, amb quines dificultats es trobaven i com ho solucionaven, com escollien destí, les peripècies del viatge.

- de les 19.30h a les 20.30h: Viajar y volver para contarlo

Viatjar és molt més que anar de vacances. Quan es converteix el concepte i l’acció de viatjar en una professió i una forma de vida, s’ha de tenir un motiu. En el cas d’Alfons Rodríguez http://www.alfonsrodriguez.com/ fotògraf i videògraf documental, la seva motivació ha estat el compromís per explicar les dues

cares oposades d’aquest món. D’una banda, la bellesa I la diversitat, i de l’altra, la fosca crueltat.

- de les 20.45h fins les 21.45h: Tast de vins: Viatge per Catalunya per 5 DO Catalanes

Per la Viatgeteca 2019, la Biblioteca et proposen fer un tast de 5 vins per diferents DO Catalanes, de la mà de La Vallessana Degustació http://www.cellerdegustacio.com/

botiga de vins, caves i licors situada a Caldes de Montbui i amb una trajectòria des de 1905, que explicaà a les persones assistents les peculiaritats i característiques del terrer i de la vinya de cada vi.

De la mà d’una experta sommelier, s’ofereix una valoració de cada vi mitjançant els sentits d’una manera tècnica, analítica i objectiva; i la realització simbòlica, d’un viatge sensorial per tot Catalunya, a través d’aquests vins :

- DO Alella: Bouquet d’Alella, Celler Bouquet d’Alella

(vi blanc tranquil)

- DO Empordà: Mareny, Celler Espelt (vi blanc tranquil)

- DO Costers del Segre: Cérvoles Colors Negre, Celler Cérvoles

(vi negre jove)

- DO Terra Alta: Bàrbara Forés Negre, Celler Bàrbara Forés

(vi negre amb criança de 12 mesos)

- DO Cava: Rimarts 24, Celler Rimarts (cava blanc)

Aquesta activitat té un cost de 9€ que s’hauran d’abonar en el moment de començar a fer el tast de vins, i per participar-hi cal inscriure’s per whatsapp al 683 26 70 16 o presencialment al taulell de la sala d’adults de la biblioteca.

 

Darrera actualització: 29.05.2019 | 14:16