La llevantada causa alguns Incidents a Caldes de Montbui

Dimecres, 23 d'octubre de 2019 a les 00:00

El temporal de pluja i vent ha provocat esllavissades a la carretera de Granollers i a la drecera del Farell, i la caiguda d'un arbre a Can Maspons i a l'aparcament d'Escoles Pies

Font: Policia Local

La forta pluja d’aquesta nit i matinada ha provocat fortes esllavissades a la carretera de Caldes a Granollers, la BV1413A, on, al voltant del Km 2, la via ha estat envaïda per terres procedents dels camps dels costats que, amb l’aigua de la pluja ha generat una gran capa de fang a la calçada. A causa de la invasió de la via pel fang i la pluja persistent, la circulació per la carretera s’ha fet lenta, generant-se embussos a primera hora del matí (entre les 6h i les 8h) i provocant la caiguda d’un motorista que ha resultat accidentat.

La llevantada també ha tingut afectacions al municipi amb la caiguda d’un arbre, que ha suposat el tall parcial d’un carrer al barri de Can Maspons, i la caiguda d’una branca a l’aparcament del carrer Escoles Pies.

La pluja intensa també ha provocat esllavissades i caiguda de pedres a la drecera de la carretera del Farell, la BV1243. Es tracta d’un tram no municipal d’aquesta via, però molt utilitzat pel veïnat de la zona.

Font: Protecció Civil

Es manté en fase d’emergència el pla INUNCAT per les greus afectacions que ha provocat el temporal de llevant que afecta Catalunya des d’ahir i es continua recomanant evitar la mobilitat a les zones més afectades pel temporal, sobretot comarques de Girona i de Tarragona.

Els cabals dels rius a les comarques de Girona segueixen sent alts especialment al ter (per sobre de Sau i Susqueda), i a la desembocadura del Ter, Fluvià, Muga i Daró. Aquests cabals es mantindran en nivells alts d’alerta al llarg del dia, i amb tendència a disminuir a partir del migdia.

A nivell de carreteres afectades per les pluges, el Servei Català de Trànsit confirma que hi ha 41 Carreteres tallades (Demarcació de Girona: 13 carreteres tallades per inundacions, 2 per esllavissades i 1 per obstacles a la via. Demarcació de Tarragona: 9 carreteres tallades per inundacions. Demarcació de Lleida: 11 carreteres tallades per inundacions. Demarcació de Barcelona: 4 tallades per inundacions, 1 tallada per esllavissades).


 

Darrera actualització: 23.10.2019 | 12:36