La Generalitat suspèn l’entrada de noves sol·licituds per als ajuts al pagament del lloguer derivats de la COVID-19

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 10:35

La Resolució TES/1199/2020, suspèn, de forma cautelar, la presentació de sol·licituds d'aquests ajuts, fins que la tramitació i valoració de les sol·licituds ja presentades permetin analitzar la suficiència del crèdit que faci viable la continuació o no de la presentació de noves sol·licituds

Davant l’alt nombre de sol·licituds d’ajuts específics per a pagar el lloguer de famílies amb dificultats sobrevingudes com a conseqüència de la COVID-19, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha resolt suspendre l’entrada de noves sol·licituds. L’ordre de suspensió entrarà en vigor avui dijous 4 de juny.

La decisió s’ha pres per poder valorar les 14.395 sol·licituds que s’han rebut des que es va obrir la línia d’ajuts tot just el passat 19 de maig, que ja es troben en tràmit. Cal recordar que es tracta d’ajuts finalistes i que s’han de concedir en estricte ordre d’entrada a les persones que compleixin els requisits, fins exhaurir el pressupost. És per això que el Govern de la Generalitat ha considerat prudent suspendre a partir d’avui l’acceptació de noves sol·licituds per tal de determinar si amb les presentades actualment s’exhaureix el pressupost disponible.

Les persones sol·licitants que no hagin pogut tramitar a aquest ajut poden optar per aquests altres:

  • Les persones amb rendes de lloguer pendents, poden sol·licitar la prestació econòmica d’especial urgència (sense termini, sempre obert)

  • Les persones que estiguin al dia del pagament de les rendes de lloguer, poden sol·licitar la Subvenció per al pagament del lloguer. Convocatòria 2020 (termini fins 3 de juliol)


 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@territoricat

#COVID19

#habitatge

#lloguer

Darrera actualització: 04.06.2020 | 10:39