La delegació del Govern anuncia l’inici de les obres de la C-59 al setembre

Dimecres, 26 de juny de 2019 a les 14:30

Juli Fernàndez, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, confirma als alcaldes de Caldes de Montbui i de Palau-solità i Plegamans l’inici de les obres a la rotonda de la C-59

Juli Fernàndez, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Catalunya

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui 

Oriol Lozano, alcalde de Palau-solità i Plegamans

La visita als dos municipis per part del delegat del Govern de la Generalitat ha començat amb l’anunci en roda de premsa de la imminent adjudicació del projecte de “Millora de la capacitat de la rotonda a la carretera C-59, PK 10+240. Tram: Palau-solità i Plegamans”.

Es confirma així la voluntat del Departament de Territori i Sostenibilitat de començar les obres aquest 2019 per donar solució als col·lapses diaris a la rotonda de Palau, ens les hores punta d’anada i tornada i que afecten al veïnat de Caldes de Montbui i poblacions properes.

La notícia ha estat compartida i celebrada pels alcaldes de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, i de Caldes de Montbui, Isidre Pineda. Per al govern calderí, aquest projecte és una resposta a una de les més urgents reivindicacions que el municipi ha estat fent al govern català.

Segons ha explicat el delegat, el projecte ja està en fase d’adjudicació, es va treure a licitació el passat mes de maig des del Departament de Territori i Sostenibilitat i compta amb un pressupost de 711.000 euros. La durada prevista de les obres és de tres mesos i mig, fet que suposa que a finals d’aquest any el ramal quedaria construït.

Les obres consistiran en la construcció d’un carril segregat que permetrà als vehicles que circulen pel tram de la variant de Palau-solità i Plegamans de la C-59 seguir en direcció a Caldes sense haver d’entrar a la rotonda. Això permetrà una fluidesa en el trànsit en els dos sentits: per als que ja no s’hauran d’aturar en anar direcció nord i pels que no hauran de cedir el pas de tant trànsit en circular direcció Barcelona.

A la roda de premsa han assistit:

  • Sr. Juli Fernàndez, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona
  • Il·lm. Sr. Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui
  • Il·lm. Sr. Oriol Lozano, alcalde de Palau-solità i Plegamans
  • Sra. Núria Carné i Sr. Jaume Mauri, membres del consistori calderí
  • Sr. Ignasi Fargas, Sra. Laura Navarro i Sr. Ovidi Popescu, membres del consistori palauenc

Segueix l’establiment de prioritats

Després de la roda de premsa i d’una visita a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Juli Fernàndez s’ha reunit amb l’alcalde Isidre Pineda i membres del govern, al consistori calderí, per parlar d’altres prioritats que caldrà treballar aquest mandat, com el pas soterrat al camí del Cementiri des del nucli urbà, el seguiment de les obres del CAP, el futur de l’edifici de l’Escola El Calderí i Institut Pic del Vent i la recuperació del PUOSC entre altres.

Darrera actualització: 26.06.2019 | 14:40