La cooperació pot formar part del disseny de vida del jovent

Divendres, 13 de desembre de 2019 a les 09:40

L’acte “Caldes jove, viva i solidària”, que ha acollit El Toc aquest dijous, ha estat un aparador per conèixer de primera mà experiències solidàries i de cooperació

Anna Canals i Anna Planas, cooperants

Joan Serra, cooperant

L’acte, que ha estat presentat per les regidores de Solidaritat i Cooperació, Ángeles Llive, i de Joventut, Laia Cuscó, ha començat amb l’explicació de les experiències solidàries viscudes a Senegal i Mexicali per les joves calderines Anna Canals, Anna Pla i Txell Garriga, que han fet voluntariat en aquests països diverses vegades i han animat al jovent assistent a portar a implicar-se en projectes solidaris i de voluntariat perquè suposa un aprenentatge mutu, tant per a les persones del país com per a les que fan el voluntariat.

Amor, confiança i esperança en aconseguir un món millor han estat les aportacions que els ha significat l’experiència, una vivència que diuen que tothom hauria de fer al menys una vegada a la vida.

Després de les experiències solidàries, l’acte ha acollit el passi d’un vídeo de converses joves sobre drets humans, sorgides després de la visita a Caldes de Montbui de cinc activistes implicats en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, del qual forma part el municipi. Els defensors van visitar el municipi el passat març i van entrar en contacte amb joves de diferents centres educatius que, a través d’El Toc, han volgut fer un retorn de l’aprenentatge que va suposar escoltar els seus testimonis. Veieu els vídeos a https://youtu.be/zZ36EEiqKyg (versió reduïda) i a https://youtu.be/bb5XHQK7t3I (versió extensa).

Tot seguit, s’ha fet l’explicació del projecte Mentoria per part de la regidora Ángeles Llive, acompanyada d’un vídeo en el qual persones mentores i mentorades parlen de l’experiència.

Finalment, l’acte s’ha tancat amb la intervenció del cooperant calderí a l’Amèrica Central Joan Serra que ha explicat el projecte de cooperació d’escriptura compartida que va començar l’any 2003 a Guatemala i que ha anat estenent a d’altres països de centreamèrica. Serra ha dit que ara hi ha més sortides per a les persones que es plantegen fer tasques de voluntariat i cooperació i que ell ja no s’imagina la seva vida d’una altra manera. Joan Serra també ha animat a les persones presents a fer cooperació i ha acabat dient que la cooperació també pot entrar en el disseny de la vida de qualsevol jove.

 

Darrera actualització: 13.12.2019 | 09:59