La Calderina, una nova cervesa termal

Dimecres, 10 de juliol de 2019 a les 00:00

Caldes de Montbui impulsa un nou llançament de la cervesa La Calderina, més refrescant i lleugera, feta amb aigua termal i elaborada amb les cerveseries artesanals Art Cervesers i La Pirata

 

 

 

La cervesa La Calderina, feta amb aigua termal, és un projecte que cerca la singularitat i l’originalitat a través del principal valor turístic de Caldes de Montbui, el termalisme. L’Ajuntament tira endavant aquest nova versió del projecte cerveser de la mà del sector turístic calderí, juntament amb les cerveseries locals Art Cervesers i La Pirata.

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

Les previsions són elaborar una primera edició limitada de 2.000 litres que es comercialitzarà a partir de mitjans de juliol i que es presentarà en el marc de l’Escaldàrium. La festa del foc i l’aigua. En aquest sentit, La Calderina es podrà prendre en l’estand que Art cervesers i La Pirata tindran durant el Sopàrium del 13 de juliol, a la plaça de l’Onze de Setembre, de les 19 h a les 2 h. A més, també es podrà gaudir en el concert post-Escaldàrium.

Carme Germà, regidora de Turisme i Termalisme

D’altra banda, la idea és, més endavant, produir més cervesa que es podrà degustar en altres escenaris festius tradicionals de Caldes, com la Festa Major de l’octubre, la Fira de Nadal i el Mercat de l’Olla. En paral·lel, la cervesa feta amb aigua termal s’oferirà als comerços, restaurants, bars i botigues especialitzades i també es pretén comercialitzar-la a la resta de Catalunya i en l’àmbit europeu per tal de donar-li una projecció exterior.Una altra novetat d’aquesta nova versió de La Calderina, que ve a substituir la que es va presentar i produir el juliol del 2012, és que el disseny de l’etiqueta canvia totalment, incorporant una nova imatge.

Reclam per al termalisme

L’objectiu que ha motivat a l’Oficina de Turisme i als establiments turístics de Caldes de Montbui a tirar endavant aquesta nova producció ha estat la possibilitat d’afegir atractius a l’entorn del termalisme i potenciar, per tant, el sector turístic de la vila. La cervesa termal és un reclam més que s’afegeix als fets singulars del municipi romà, que ofereix un interessant recorregut històric, artístic i termal per als visitants (www.visiteucaldes.cat).La presentació d’aquesta nova versió de La Calderina s’ha fet aquest dimarts en una roda de premsa en la que hi han participat l’alcalde Isidre Pineda, la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, el cerveser d’Arts Cervesers, Albert Tintó, i el responsable de vendes de La Pirata, Josep Ramiro

Art Cervesers i La Pirata han dit de La Calderina que "amb aquesta cervesa hem volgut plasmar l'essència de l'aigua termal de Caldes: Aigua, Foc i Fum. La Calderina és una cervesa d’estil “lager” amb una graduació alcohòlica de 5,2% v/v, de color daurat, amb una bona retenció d’escuma, una amargor no gaire accentuada, molt bevible i refrescant, i amb un aroma lleugerament fumat".

Albert Tintó, cap de produccio i cerveser d'Art Cervesers

Josep Ramiro, responsable de vendes de cervesa La Pirata

Art Cervesers i La Pirata

Art Cervesers de Lliçà d’Amunt és una de les primeres cerveseries sorgides a Catalunya, que des dels seus inicis treballa per incorporar en les seves receptes ingredients de proximitat i representatius del territori. Seguint aquesta idea es van plantejar dissenyar una recepta on l'ingredient més majoritari de la cervesa, l'aigua, també fos diferencial i van decidir incorporar una aigua singular com l'aigua termal de la Font del Lleó de Caldes de Montbui. Un repte tècnic d'alta volada, tenint en compte que no existeix cap estil de cervesa al món amb una aigua d'aquestes característiques.

Enguany, Art Cervesers celebra el desè aniversari de la sortida al mercat de la seva primera cervesa i per a commemorar-ho ha establert una sèrie de col·laboracions amb altres cerveseries en les que s’han recuperat algunes de les receptes que s’han elaborat en el transcurs d’aquests deu anys.

En aquest cas, La Calderina s'ha elaborat en col·laboració amb La Pirata, en les seves instal·lacions de Súria. La Pirata és una de les cerveseres artesanes més importants i amb més projecció de Catalunya, que ha estat la guanyadora de l'edició 2019 del Barcelona Beer Challenge i que, tal i com ells diuen, fan cerveses incendiàries, artesanes i naturals. No es podia trobar un millor aliat per reeditar La Calderina.

Més informació a:

http://www.artcervesers.com/

http://www.cervesalapirata.com


 

 

Darrera actualització: 10.07.2019 | 14:25

Imatges

Cerveses