Dissabte 13 de juliol, presentació de la segona edició de la Calderina, la cervesa termal

Divendres, 12 de juliol de 2013 a les 09:00

La 2a edició de La Calderina, la cervesa feta amb aigua termal, serà presentada el 13 de juliol a la plaça de l’Església, dins el programa d’activitats anteriors a la celebració de l’Escaldàrium

Dimarts 2 de juliol, la Sala de Les Cuines de Can Rius, el regidor Isidre Pineda ha anunciat la presentació de la segona edició de La Calderina, la cervesa feta amb aigua termal.

L’anunci ha estat fet aprofitant la celebració de la darrera junta de govern del Consorci de Viles Termals de Catalunya, que ha tingut lloc a Caldes. Pineda ha convidat als assistents a fer un tast del que serà la segona edició de la cervesa termal calderina i també de dues cerveses més amb diferents percentatges d’aigua termal.

Aquesta segona edició de La Calderina compta ja amb el vistiplau del sector turístic calderí i amb l’acompanyament del Ball de Diables que, a petició de l’Oficina de Turisme i del Museu Thermalia, inclourà la presentació pública el programa de l’Escaldàrium, la festa del foc i de l’aigua. L’Escaldàrium serà el 13 de juliol i podreu descobrir la cervesa a la parada de la plaça de l’Església, en el marc de les activitats anteriors a la gran festa de les dotze de la nit.

Com a novetats cal afegir que enguany es produiran el doble de litres que l’any passat (2.000), donada l’acceptació que va tenir la primera edició. Pel que fa a la nova recepta, el canvi més significatiu introduït per Arts Cervesers és el tipus de llevat que s'ha utilitzat, que ha permès dotar la cervesa d'un més elevat equilibri entre els cereals utilitzats (torrats, fumats) i sobretot realçar el caràcter mineral que li aporta l'aigua de Caldes.

Vídeos per a la promoció de la marca turística Caldes
També coincidint amb l’Escaldàrium, la regidoria de Turisme presentarà els diferents vídeos promocionals que ha produït sobre la marca turística Caldes de Montbui. Per poder reunir totes les imatges que val la pena mostrar quan es parla de la vila termal ha calgut més d’un any de rodatge, de manera que els principals i més sonats esdeveniments anuals hi fossin presents.

Es presenten diferents muntatges que es faran servir segons l’època de l’any, segons l’espais on es reprodueixin o segons el públic al qual s’adrecin. A més d’un vídeo general que presenta “Caldes de Montbui, el poble que bull”, s’han fet càpsules sobre fires i tradicions, gastronomia i productes típics, espais d’interès turístic, patrimoni termal i balnearis i natura, paisatge i activitats. Un dels llocs on segurs els veureu un cop estrenats és www.visiteucaldes.cat.


ANNEX

Propietats de la cervesa

1. És un potent rehidratant ja que la seva concentració de sals minerals és similar a la que el
nostre cos perd quan sua.

2. L’alcohol, ingerit en quantitats moderades, ajuda a regular els nivells de colesterol i reduir el risc d’infart de miocardi.

3. És rica en minerals com el silici, element bàsic en la calcificació i desenvolupament dels ossos i en la regeneració del teixit conjuntiu.

4. Conté nivells molt baixos de sodi, fet que afavoreix un bon funcionament dels ronyons.

5. Conté fitoestrògens que contribueixen a l’endarreriment de la menopausa en les dones.

6. És rica en polifenols, que tenen propietats antioxidants que contribueixen a prevenir l’envelliment cel•lular.

El llevat cerveser

És un dels principals ingredients que s’utilitza en el procés d’elaboració de la cervesa, que conté gran quantitat de vitamines, sals minerals, aminoàcids i antioxidants.

Propietats del llevat de la cervesa:

1. Conté un percentatge de proteïnes important, que el fa molt aconsellable per complementar dietes vegetarianes.
2. Es un potent depuratiu i protector de fetge.
3. Es una bona font de ferro, imprescindible per transportar l’oxigen per la sang i de zenc, mineral que intervé en el metabolisme dels glúcids.
4. Font natural de vitamina B: té àcid fòlic (antianèmic), tiamina (regulador dels impulsos nerviosos), niacina, riboflavina i àcid pantotènic (important per garantir la regeneració de la pell).
5. Conté crom, que ajuda a regular el nivell de sucre a la sang i augmenta la tolerància a la glucosa.
6. Conté seleni, que protegeix contra els radicals lliures i retarda l’envelliment cel•lular.

Casos en que s’aconsella incorporar a la dieta el llevat de cervesa:

a. ESTRÉS: per la seva aportació de vitamines del grup B i antioxidants per neutralitzar toxines i radicals lliures.
b. PROBLEMES DE LA PELL: per la seva acció depuradora.
c. CABELLS I UNGLES FRÀGILS: pel seu contingut en proteïnes, seleni i zenc.

Darrera actualització: 12.07.2013 | 13:21

Imatges