Isidre Pineda demana que les dades positives se celebrin sense relaxar les mesures de protecció i prevenció

Dijous, 14 de maig de 2020 a les 14:23

L’alcalde comparteix les dades positives de l’Hospital de Mollet, on actualment la unitat de Covid19 té només 10 pacients ingressats i, alhora, demana a la població que no relaxi les mesures de protecció

L’alcalde ha atès als mitjans de comunicació que habitualment fan la cobertura informativa local aquest matí i ha començat donant notícies esperançadores facilitades per l’Hospital de Mollet, qui avui ha comunicat que actualment hi ha 10 persones en procés Covid, centralitzades en una única àrea d’hospitalització. A banda d’aquesta excepció, la resta de l’Hospital està lliure de Covid.

Les altes acumulades sumen gairebé 500 persones i en relació amb la setmana passada només hi ha hagut una defunció. Així mateix, els professionals en situació d’aïllament representen ja menys de l’1% del total i l’ ocupació de Cures Intensives és del 30%.

L’alcalde ha insistit en que són dades que animen però que no han de fer que la població rebaixi el respecte per les limitacions de mobilitat i desplaçaments de la fase 0 de desescalada, on sembla que el municipi passarà uns dies més, segons la proposta de canvi de fase feta per la autoritats catalanes.

En aquest sentit, ha explicat que la Policia Local ha hagut d’intensificar les advertències a la població i que ja s’han tramitat 200 sancions.

També ha fet una bona valoració respecte l’obertura del Mercat de l’alimentació, lloant l’actitud de la ciutadania i animant a seguir aquesta tendència.

Com a novetats, l’alcalde ha destacat el següent:

Sobre Educació, l’alcalde ha recordat que ahir va començar el procés de preinscripció escolar (del 13 al 22 de maig) anunciat pel Departament d’Educació. Enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries, hi haurà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials, però es prioritza la tramitació telemàtica a través de www.preinscripcio.gencat.cat.

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans telemàtics tindran uns dies per lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Hauran de demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció.

Sobre les Escoles Bressol Municipals l’alcalde ha informat que el calendari per formalitzar les preinscripcions és del 25 de maig fins el 2 de juny. Es promou també la preinscripció telemàtica i s’habiliten uns dies específics per fer la preinscripció presencial.


Sobre Habitatge, l’alcalde ha anunciat que l’Oficina d’Habitatge està atenta a la tramitació de les noves convocatòries per ajuts al lloguer que s’activaran les properes setmanes. L’Ajuntament informarà detalladament de totes aquestes convocatòries.


Respecte el Museu Thermalia, l’alcalde ha destacat que s’acosta el Dia internacional dels museus i el Museu Thermalia té previst celebrar-lo aquest cap de setmana amb dues iniciatives:

  1. L’Ajuntament s’ha sumat a una convocatòria de la Generalitat per fer portes obertes virtuals. Des del Museu Thermalia s’ha contribuït amb material audiovisual que es presentarà dijous al canal youtube de patrimoni de la Generalitat. En aquest vídeo s’expliquen temes sobre l’exposició permanent de termalisme (que no es va arribar a inaugurar degut l’esclat de la COVID19)

  2. El dissabte 16 de maig, a les 19 h, es farà un “art i tast” via zoom (un experiment molt atractiu al que es convida a tothom a participar-hi) q i el diumenge 17 de maig, a les 12 h, un circuit termal (sense sortir de casa).

A continuació l’alcalde ha informat que a partir de dilluns 18 de maig, l’Ajuntament reobrirà l’atenció presencial sempre amb Cita Prèvia i s’ha referit a l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania), l’Oficina d’Habitatge, Serveis Socials, Servei d’Aigua de GMSSA. (qüestions essencials).

Finalment, l’alcalde ha anunciat que ahir mateix es va fer pública la decisió de suspendre l’Escaldàrium, una decisió, ha dit, que era previsible davant l’escenari actual però que «sap especialment greu» perquè és una de les festes més emblemàtiques i populars de Caldes.

Ha agraït als organitzadors, Bombers Voluntaris, Ball de Diables i l’Associació la Forca, que hagin apostat amb contundència per prioritzar la seguretat de les persones i ha anunciat que properament informaran d’actuacions alternatives.

A continuació l’alcalde ha donat resposta als mitjans de comunicació contestant a preguntes relacionades amb el mercat municipal; disponibilitat de material i connectivitat de l’alumnat de Caldes; zona blava; i la previsió d’un conveni per ajudar a la Fundació Acollida Santa Susanna, entre d’altres.

L’alcalde ha recordar i destacat que Caldes segueix en fase 0, que encara no hi ha informació del canvi de fase, que cal tenir prudència i una actitud responsable per no generar nous rebrots.

Veieu la intervenció sencera a: https://youtu.be/tnk-gwlOOVw


 

Darrera actualització: 14.05.2020 | 14:29