Inici del curs escolar 2020/2021 a Caldes de Montbui

Dilluns, 7 de setembre de 2020 a les 14:10

Ajuntament i centres educatius han treballat per fer una obertura de les escoles i instituts calderins que compleixi amb els requisists de seguretat per Covid-19, adequant espais, recorreguts, senyalització i protocols

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

Pep Busquets, regidor d'Educació i Formació Permanent

Jaume Balart, director de l'Institut Manolo Hugué

El curs podrà començar complint amb totes les directrius de seguretat exigides per la Generalitat gràcies a la col·laboració de centres, CAP i múltiples departaments de l’Ajuntament implicats (Educació, Brigades, tècnics de Serveis Territorials, Mobilitat, etc)

L’arrencada del nou curs 2020/2021, que comença el proper dilluns 14 de setembre, té unes necessitats i requeriments diferents per les circumstàncies que la prevenció de la covid19 exigeix. Per això és important poder complir amb totes les directrius de seguretat exigides per la Generalitat, una tasca en la que hi estan col·laborant, a més dels propis de centres, el CAP i diferents departaments de l’Ajuntament que hi resulten implicats.

Manteniment i compres de material per augmentar la protecció

En aquest sentit, els treballs de manteniment i millora que cada any l’Ajuntament fa a les escoles durant l’estiu, s’han vist incrementats pels treballs i materials específics orientals a la prevenció del risc de contagi. Així, la brigada municipal ha realitzat als diferents centres educatius del municipi treballs d’adequació i pintura, de senyalització, d’adequació de nous accessos, instal·lacions de piques rentamans, de col·locació de nous materials com  mampares metacrilat, mascaretes, paper industrial, desinfectant superficies, dosificadors, senyalització adhessiva, etc. que s’afegeixen a les feines ja habituals de manteniment, lampisteria i paleteria de cada any.

S’està elaborant el Pla de Neteja als centres educatius, per intensificar la neteja diària en els espais de màxima concurrència.  

L’Ajuntament ha invertit 10.532€ a les escoles, 5.287€ als instituts i 6.537 a les escoles bressol.

Aquests imports inclouen la col·locació d’un contenidor marítim a l’escola El Farell per emmagatzemar-hi material.

De moment la inversió municipal és de més de 22.000€ i encara queden tasques per ultimar i comptabilitzar.

A banda d’aquests treballs i materials, l’Ajuntament ha destinat 2 persones de les brigades municipals de jardineria per realitzar tasques de manteniment als accessos als centres educatius i els seus entorns.

Mobilitat segura

Per millorar la mobilitat i garantir uns accessos als centres escolars segurs des de tots els punts de vista, s’han pre-establert uns circuits per a les entrades i sortides dels centres, s’han senyalitzat tots els accessos als centres educatius per part de l’Ajuntament, la Policia Local i els Serveis Territorials estan treballant en un Pla de Mobilitat que s’activarà el mateix dia de l’inici de curs, i per part dels centres sabem que s’ha treballat en un pla d’entrades i sortides esglaonades per evitar aglomeracions.

Per millorar els accessos a l’Escola Montbui, s’inicia la construcció d’una rotonda que ha de permetre millorar la seguretat i la fluïdesa dels moviments, tant de les persones vianants com de les que van en vehicle, a la intersecció entre els carrers Ramon i Cajal i Doctor Fleming. De fet, aquesta rotonda, forma part d’un conjunt d’actuacions que s’anirà fent a l’entorn de l’escola com la retirada de pals a les voreres, actuacions d’urbanisme tàctic o la inserció de ciclocarrers per arribar a l’escola des del centre, la instal·lació d’aparcaments en espais segurs per a patinets i bicicletes, etc.

Aquesta política de pacificació dels entorns escolars plantejada a l’estudi de mobilitat urbana de Caldes de Montbui va començar l’any passat a l’Escola Pia i ha continuat aquest any a l’escola bressol Els Peixets. Poc a poc es planteja continuar actuant a tots els centres educatius en coordinació amb les AMPES i les direccions dels centres. Encara en aquest àmbit per a millorar la mobilitat, l’Ajuntament està reactivant els camins escolars per adequar-los a la nova realitat

Procotols COVID-19: famílies i detecció de casos

Pel que fa als Protocols i gestió de possibles casos de covid, aquest dimarts l’Ajuntament es reuneix amb la direcció del CAP i les direccions dels centres educatius per coordinar un Protocol Municipal. Amb tot, les persones es poden adreçar al web municipal http://www.caldesdemontbui.cat/infancia-i-joventut/

Finalment, i a banda de les recomanacions que des dels departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat s’estan fent a les famílies i a l’alumnat, l’Ajuntament i els centres educatius estan treballant en l’elaboració d’un Ban Municipal adreçat a la població.

Seguiu: Canal Salut: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/salut-escola/

 

 

Darrera actualització: 07.09.2020 | 14:15

Imatges

L'alcalde, el regidor d'Educació i el director de l'Institut Manolo Hugué han explicat en roda de premsa els detalls d'aquest inici de curs Imatges de la roda de premsa d'aquest dilluns a l'entrada de l'Institut Manolo Hugué