Infants i colles d’arreu formen una rotllana sardanista gegant al pavelló del Bugarai

Dilluns, 8 d'abril de 2019 a les 14:00

L’amenaça de pluja va fer traslladar la ballada de sardanes de diumenge a la tarda, amb escoles de Caldes i colles d’arreu, al pavelló del Bugarai, on una rotllana gegant va envair tota la pista

La ballada més popular del curs va tenir lloc aquest diumenge a la tarda, amb la participació de les quatre escoles de Caldes de Montbui, l’Agrupació Sardanista, la Cobla Lo Castell i les poblacions de Mollet del Vallès, Granollers, Les Franqueses, La Garriga, Martorelles, Palau-solità i Plegamans, Moià i Sant Cugat.

Al pavelló del Bugarai, l’espai alternatiu a la plaça de la Font del Lleó per la previsió de pluja, es van trobar centenars balladors en el marc de la XXI Trobada Sardanista de Caldes de Montbui i la cloenda del programa “El país a l’escola”.

Els infants van fer una demostració del que han aprés gràcies a aquest projecte que fa entrar la sardana a les aules, promogut amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Com l’any passat, joves de 4r i 5è de primària van ballar la sardana “Un drac ben panxo”.

Durant l’acte, es va convidar a familiars i públic assistent a afegir-se a una rotllana gegant i es va aconseguir fer un cercle tan gran que la superfície del pavelló va quedar petita.

Sardanes a l’escola

208 infants de Caldes de Montbui han participat enguany en el programa “El país a l’escola”, que introdueix el ball de la sardana a l’escola i en el que hi participen infants dels cursos de 4r i de 5è de les escoles El Calderí, El Farell, Montbui i Pia.

La campanya “El país a l’escola” és una iniciativa de la Confederació Sardanista de Catalunya que té per objectiu estimular l’alumnat en el coneixement de la cultura i les tradicions catalanes. S’organitza amb sessions setmanals d’una hora, de gener a maig, durant les quals monitors de la Confederació entren a les aules per ensenyar als infants a ballar.

A Caldes de Montbui participen 208 infants de 4r i de 5è de les quatre escoles de primària calderines lluint un banderí fet a cada classe, la samarreta de l’escola i el mocador que cada any regala l’Ajuntament als balladors i les balladores.  

XXI Trobada Sardanista de Caldes de Montbui

L’Agrupació Sardanista Calderina fa coincidir amb aquest acte la XXI Trobada Sardanista a Caldes de Montbui propiciant així la creació de rotllanes gegantines i multitudinàries, amb participants de totes les edats i de diferents poblacions catalanes.

La ballada d’aquest any estava amenitzada per la Cobla Lo Castell, una formació amb músics molt joves, la majoria d’ells provinents de l’Escola Municipal de Música Mn. Jesús Capdevila, de Bellpuig.

 

Perfils i etiquetes d’interès: @sardanistacaldes - @coblalocastell - @conf_sardanista - @EscolaPiaCaldes - @e_montbui - @escolaelfarell - #escolaelcalderi - #sardanesalescola 

Darrera actualització: 08.04.2019 | 14:14