​Engega de nou la Via del Pintxo amb èxit de participació

Dilluns, 14 de maig de 2018 a les 10:30

Des del 24 de maig al 2 de juny Caldes celebra la 3a Via del Pintxo, l’edició amb més participació en la que bars i restaurants encetaran la cursa per assolir el premi de millor pintxo i pintxo més popular

Isidre Pineda, regidor de Turisme i Patrimoni

Carles Martín, president de l'Associació Projecte Mexcla't

Josep Massip, delegat de Creu Roja Caldes de Montbui, Palau de Plegamans i Sant Feliu de codines

Alguns restauradors participants a la Via del Pintxo 2018: Marcela Bulla de Can Sisku, Arnau de Villasante del Restaurant Ukiyo, Carolina Muño del bar cafeteria Les Cases dels Mestres, i Marga Llopis del Restaurant Festuk.

25 establiments participaran en la celebració de la 3a Via del Pintxo, la més concorreguda fins ara. L’Associació Projecte Mexcla’t, l’Ajuntament de Caldes de Montbui, la marca cervesera Damm i la Cooperativa Cítric, engeguen aquesta nova edició on bars i restaurants de Caldes competiran pel Premi Via del Pintxo 2018, que atorga el jurat, i el Premi Pintxo Popular 2018, que atorga el públic amb una votació popular.

Com cada any tots els establiments oferiran un pintxo més una beguda (canya, quinto o similar) per 2,5€ i tothom en podrà valorar el sabor, la presentació i l’originalitat.

S’entén per pintxo el producte d’elaboració culinària en petit format, de fàcil degustació, destinat a menjar-se directament amb les mans i que permet, en ocasions, la utilització d’algun petit utensili que faciliti la seva degustació com un escuradents o una cullera japonesa.

Els participants posen tot l’enginy per presentar creacions que donin a conèixer la gran qualitat de la gastronomia calderina. Any a any la ruta ha anat despertant l’interès dels calderins i visitants de pobles de la zona, consolidant el projecte impulsat per l’Associació Mexcla’t i l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Enguany, Via solidària

La roda de premsa va córrer a càrrec del regidor de Cultura i Patrimoni, Isidre Pineda, el president de l’Associació Mexcla’t, Carles Martin, el delegat de Creu Roja a Caldes de Montbui, Palau de Plegamans i Sant Feliu de Codines, Josep Massip i diferents restauradors participants a la Via d’enguany. En la mateixa, es va presentar la novetat d’aquesta edició, la targeta solidària. En les passades edicions els establiments participants es van dividir en 5 zones, els consumidors comptaven amb una targeta a timbrar a cada establiment on fessin consumició del Pintxo a concurs. Si timbraven a un establiment de cada zona, rebien un record de regal de la Via del Pintxo. Aquest any la targeta tindrà la mateixa funció però amb un valor solidari afegit, tindrà un cost d’un euro i la seva recaptació anirà destinada íntegrament a la delegació de la Creu Roja de Caldes de Montbui, Palau de Plegamans i Sant Feliu de Codines.

Aquest any s’ha fet èmfasi en la claredat de la zonificació del municipi, per identificar a quina zona pertany cada establiment. Per altra banda s’ha valorat molt positivament la nova i diversificada participació d’establiments, així com l’ampliació del radi de la Via a altres barris allunyats del centre de Caldes.

Els locals participants enguany van dels ja consolidats, com el Cafè del Centre, El Cafè Totote, el Caffè Iseo Gelateria, Canfanga, Restaurant Can J, Restaurant el Remei, Festuk Cafè, Frankfurt Caldes, Il Caffe di Romy, la Pizzeria il Lago, la Pelleria, Na Madrona Restaurant, Opció B Gastro Espai, el Pelliz-Kito, la Cuineta, el Club Regasol, Cafè Montbui, Restaurant Can Sisku, el Restaurant Robert de Nola i el Winner, guanyador de la millor tapa en l’edició passada. D’altres participen per primera vegada com el Termes Victòria, el Bar Cafeteria Cases dels Mestres, el Yolo’s & Y, el Restaurant la Carbonera i el nou local de la plaça de l’església, L’Ukiyo. A banda de competir per la millor tapa, tots tenen l’objectiu de passar-ho bé i fer ambient de poble donant a conèixer la gastronomia calderina.

Darrera actualització: 28.05.2018 | 09:51