El punt lila es va posar en marxa també per Festa Major

Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 13:35

El punt lila de la Campanya No és No, a Caldes de Montbui reporta al voltant de 350 actuacions de sensibilització i dues agressions sexistes durant aquesta Festa Major 2018

Pilar Aznar, regidora d'Acció Social i Igualtat d'Oportunitats

La Campanya No és No, a Caldes de Montbui festes lliures de sexisme va tornar a tenir presència durant la Festa Major mantenint la voluntat de treball per garantir unes festes en què tota la població pogués gaudir d’espais sense violències sexistes, entenent que els espais públics han de ser escenaris on els ciutadans es puguin relacionar de forma segura, consentida, lliure i horitzontal.

El punt lila, instal·lat a l’espai de les Barrakes gestionat per l’Associació de planificació familiar de Catalunya i Balears. Centre jove d’atenció a les sexualitats, va distribuir polseres i passamans amb la finalitat d’ajudar a distingir casos d’assetjament o agressions i com actuar. Al llarg dels 4 dies de Festa Major es van reportar al voltant de 350 actuacions de sensibilització, atenent a persones d’entre 16 i 25 anys. A banda es van registrar dues agressions sexistes, una per comentaris ofensius i gestos sexuals i l’altra per tocaments no consentits. Així ho ha informat Pilar Aznar, regidora d’Acció Social i Igualtat d’Oportunitats, en la seva valoració de l’actuació del punt lila durant aquesta Festa Major 2018.

Complementàriament a la tasca informativa del punt lila, totes les entitats que participaven a les Barrakes, prèviament, van rebre formació sobre les agressions sexistes per tal de saber com actuar i a qui avisar en cas de presenciar algun cas durant el transcurs de la Festa Major.

Confecció d’un Protocol d’actuació

Actualment l’Ajuntament de Caldes treballa en la confecció d’un Protocol d’actuació per articular els esforços de tots els agents que participen a la vida social del municipi I actuar contra les violències masclistes de forma col·lectiva.

Aquest document pretén clarificar conceptes i consensuar pautes de detecció I intervenció en casos d’agressions masclistes en el context de festes, i espais d’oci.

 

Darrera actualització: 19.10.2018 | 14:09