El projectil trobat al Farell era una bomba de morter

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 00:00

L'artefacte que es va fer explosionar de forma controlada, era una bomba de morter model Valero 81 mm i tenia intacta tota la càrrega. Els cossos de seguretat agraeixen que se'ls avisés de seguida

El projectil localitzat aquest dimarts a la muntanya del Farell per un veí de Mollet que estava buscant espàrrecs, era una bomba de morter del model Valero 81mm que pesava 4 Kg de pes i mantenia intacta tota la càrrega.

Aquest migdia han explicat els detalls de la troballa i de l’explosió controlada l’alcalde de Caldes Isidre Pineda, juntament amb el cap de la Policia Local de Caldes Manuel Ruiz, el sotsinspector de Mossos i cap de la Comissaria de Caldes Jordi Codina, la sotscap de la Comissaria de Mossos que va participar en l’operació, Pilar Manzanas, i el veí de Mollet que va trobar el projectil i va avisar a la Policia Local Juan Faragó. Tant l’alcalde com els cossos de seguretat han agraït l’actuació de Faragó i el «seny» que va tenir quan va trobar el projectil, de no tocar-lo ni manipular-lo i avisar de seguida a la Policia.

Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui

Manuel Ruiz, Inspector en cap de la Policia Local de Caldes

Jordi Codina, Sotsinspector de Mossos d'Esquadra i cap de la Comissaria de Mossos de Caldes

Juan Faragó, ciutadà que va trobar el projectil

A partir de l’avís del ciutadà, es va activar el protocol d’actuació, la Policia Local va avisar a Mossos i aquests a unitat d’explosius Tedax, a Bombers i al Servei d’Emergències Mèdiques SEM, per tal de realitzar una explosió controlada de l’aparell. Com que la bomba de morter es trobava en un lloc amb pendent i no era factible fer-lo explotar allà on es va trobar, els efectius de Tedax la van traslladar fins a la pedrera del Pascol, prèvia autorització del propietari dels terrenys que en tot moment va col·laborar, i allà van poder fer l’explosió controlada i amb les condicions de seguretat requerides.

Darrera actualització: 07.02.2020 | 13:22